Categorieën homepageMindset

LEKKER IN JE VEL uitdaging 1 – hoe positief ben jij over jezelf?

Er wordt altijd gezegd dat je pas van een ander kan houden als je van jezelf houdt. Nou geloof ik daar niet helemaal in, aangezien ik heel veel mensen ken die ontiegelijk gek zijn op een ander, maar absoluut niet op zichzelf. Wel ben ik ervan overtuigd dat je jezelf lief moet vinden, van jezelf moet houden. Er is namelijk maar 1 persoon met wie je echt door 1 deur moet kunnen en dat is met diegene die je iedere dag weer in de spiegel ziet. Daarom is de eerste uitdaging van LEKKER IN JE VEL ook: hoe positief ben jij over jezelf? 

Iedere maand zet ik een uitdaging online. Dit kan van alles zijn, van een kleine opdracht tot aan een mini onderzoek naar jezelf. Het is absoluut niets lichamelijks, we gaan alleen met onze geest aan de slag. Waarom ik dit doe? Omdat #selfcare ontiegelijk belangrijk is. 

Durf jij positief te zijn over jezelf?

Hoe positief ben jij over jezelf?

9 van de 10 mensen die ik een complimentje geef, halen zichzelf direct neer. Wanneer ik zeg dat een blouse iemand goed staat, krijg ik te horen dat hij maar € 5,- bij de Primark was. En een collega die ik een compliment gaf met haar mooie verschijning, zei dat ze er juist niet uitzag. Ik doe het zelf ook, hoor! Vaak genoeg wantrouw ik iemands vriendelijke woorden of denk ik dat ze het alleen maar zeggen om aardig te zijn.

Dit is echt stom, want het is het levende bewijs dat veel mensen, waaronder ik dus ook, niet positief zijn over zichzelf. Durven wij dat eigenlijk wel!?

De opdracht

Daarom daag ik je uit om de volgende vragen over jezelf te beantwoorden. Reacties als ‘niets', ‘nooit' of ‘heb ik niet' mogen niet gegeven worden. Ik heb de vragen al beantwoord en ik vond het doodeng, maar weet je wat helpt? Om het hardop uit te spreken als je alleen bent. Hierdoor krijg je het gevoel dat je brainstormt en dat kan de drempel een beetje weghalen. Het zijn 7 vragen, 1 voor iedere dag van de week.

  • Waar ben je echt goed in?
  • Wat zijn jouw 5 meest kenmerkende kwaliteiten?
  • Waarom voelen mensen zich tot jou aangetrokken?
  • Waar ben je echt trots op?
  • Waarom bewonderen mensen jou?
  • Op welke 3 behaalde resultaten kijk je met een goed gevoel terug?
  • Wanneer heb jij het gevoel dat je succesvol bent?

Als je wilt, mag je de antwoorden delen onder dit bericht. Ik weet zeker dat je dan een enorme inspiratiebron voor veel mensen bent. Vind je het fijner om ze naar mij toe te sturen zodat we ze samen kunnen bespreken? Dan kan dat natuurlijk ook. Wellicht vind je dit extra prettig als je moeite hebt met het beantwoorden van de vragen. Uiteraard mag je ze ook lekker voor jezelf houden. Wel lijkt me het leuk als je dan met me deelt dat je de oefening hebt gedaan. Heel veel succes! 

Gabriella

Bekijk de berichten

  • ik doe mee met deze challenge. Ik heb namelijk eventjes een beetje positiviteit nodig. Gek eigenlijk, want alles gaat eigenlijk best goed. ik heb een nieuwe job, ik ga trouwen deze zomer, waar ik superveel zin in heb en ik verwacht binnenkort weer een neefje of nichtje. Leuke dingen.. toch heb ik lichamelijk wat klappies gehad. Darmonderzoeken, geen pretje. En nu weer last van mijn rug en nekwervels, wat zorgt voor veel pijn en stress. Dus een beetje positiviteit zal helpen! Dusss.... vraag 1: waar ben ik echt goed in? .. best veel toch wel (hihi). Ik ben goed in mijn werk. Als visual merchandiser. daar voel ik me wel zeker over. Ik ben ook goed in interieurstyling. Mensen vragen vaak naar mijn mening en ben er ook graag in mijn vrije tijd mee bezig. Ook ben ik goed in tante zijn. Dat is het leukste wat er is. van die koters krijg ik zo veel energie! daar wordt ik blij van. nou dat waren al drie dingen.. :) fijne zondag, en morgen vraag 2 !
    Liefs! Marjolein

    • Hi Marjolein! Wat goed dat je zelf op zoek gaat naar positiviteit en dat ook nog eens vanuit jezelf haalt! Er ligt best veel op je bordje (man, trouwen is hartstikke stressvol!) en ook de onderzoeken lijken me ingrijpend. Een beetje extra positief zijn kan dan zeker geen kwaad :). Ik vind dat je vraag 1 super goed beantwoord heb. Je weet zelfs 3 punten te noemen en je bent er ook zelfverzekerd over, dat is heel belangrijk. Ik wens jou ook een hele fijne zondag toe en ik ben nu al benieuwd naar het antwoord op vraag 2. Liefs, Gabriëlla

  • Vraag 2:
    5 kenmerkende kwaliteiten..

    zeggen waar je goed in bent..
    goed inlevend vermogen misschien? ik kan in zowel leuke als minder leuke situaties goed inleven hoe iemand zich voelt en daarop inspringen.

    Ik ben zelfstandig. weet wel hoe ik het moet rooien en regelen voor mezelf.

    Ik heb een goed gevoel voor styling. wonen, kleding, voor een ander.. heerlijk om mee bezig te zijn

    Ik heb ook een kwaliteit voor katten. dol op mijn frits waarmee ik uren kan kroelen en tegen kan praten. Mijn dierenhart is groot haha.

    Kwaliteit voor fotografie ben ik mee bezig. Fotograferen is een grote hobby geworden. Maar ik ben nog lerende.. maar ik heb er wel gevoel voor geloof ik hahha

    En de laatste.. volgens mij kan je best met mij lachen 😂

    Fijne maandag!

    • Hahaha ik moest erg hard lachen om je laatste zin, dus wat die kwaliteit betreft heb je helemaal gelijk ;). Wat goed dat je ook deze vraag zo super hebt beantwoord. Vond je het moeilijk of hoefde je er niet lang over na te denken? Voor jou ook een hele fijne maandag.

  • Ik loop een beetje achter, maar om mijn goede voornemens toch in gang te zetten antwoord ik de alsnog :)

    Waar ben je echt goed in?
    Best lastig toch, om van jezelf te zeggen waar je écht goed in bent. Ik ben echt goed in dingen heel precies uitvoeren. Stukje controlefreak wat soms best positieve kanten heeft!

    Wat zijn jouw 5 meest kenmerkende kwaliteiten?
    - Creatief
    - Sociaal
    - Behulpzaam
    - Betrouwbaar
    - Gevoelig

    Waarom voelen mensen zich tot jou aangetrokken?
    Ik denk dat mensen zich tot mij aangetrokken voelen, omdat ik beste sociaal ben. Mijn mond staat niet snel stil, tenzij ik in de 'luistermodus' sta.

    Waar ben je echt trots op?
    Ik ben trots op mezelf dat ik onlangs heb gekozen voor mijn eigen geluk. Soms moet je door een diep dal om er sterker uit te kunnen komen, dus daar ben ik best trots op!

    Waarom bewonderen mensen jou?
    Laatst zei iemand dat ze mij bewonderde omdat ik altijd zo positief en vrolijk ben, ook in periodes dat het privé even niet zo goed ging. Dat is toch fijn om te horen wanneer iemand dat zegt.

    Op welke 3 behaalde resultaten kijk je met een goed gevoel terug?
    - Gedanst in een wedstrijdteam en daarmee Nederlands kampioen geworden
    - Diploma gehaald als Grafische Vormgever
    - Eigen bedrijf starten

    Wanneer heb jij het gevoel dat je succesvol bent?
    Ik heb het gevoel dat ik succesvol ben wanneer iemand tegen me zegt dat ik goed bezig ben, of wanneer ik iets goed en/of mooi heb gemaakt. Wel gek eigenlijk.. Dat ik me pas succesvol kan voelen wanneer ik een compliment van iemand anders krijg.

    Wat is het toch moeilijk om soms zo positief naar jezelf te kijken he? Vind ik wel in ieder geval... Je onthoud meestal alleen de negatieve dingen.

    • Wat een mooie antwoorden, Cheryl! Vooral het antwoord op de vraag waar je trots op bent, vind ik super sterk. En ik vind het ook heel goed dat je inziet dat je pas na het ontvangen van een complimentje, je jezelf succesvol voelt. Nu nog zorgen dat je dat sowieso over jezelf zegt! :)

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden