Categorieën Baby spamhomepage

Waarom je als mama nooit, maar dan ook nooit, de hoop moet verliezen!

Wallen had ik, tot op m'n knieën. Regelmatig zat ik knikkebollend in de metro en wanneer de klok 20.00 uur sloeg, zat de dag ervoor mijn gevoel op. Mae sliep niet. Zowel ‘s nachts als overdag vertikte ze het om een oog dicht te doen. Hazenslaapjes deed ze natuurlijk wel, maar daar bleef het ook bij. Totdat ze opeens het licht zag en wij dus niet meer, in het midden van de nacht! 

Van de ene op de andere dag sliep ze in haar eigen bedje overdag langer dan een half uur. Ik denk dat ik wel 80 keer gekeken heb toen ze na 3 kwartier nog niet wakker was. Hoe kan dat? En wat was er aan de hand? Ze moest wel ziek zijn, dat kon niet anders! Maar mevrouw was niet ziek, wel uitgeslapen. Als een blije geit dartelde ze opeens door het leven. Ze ontdekte dat je echt niet al te veel mist, als je overdag gewoon langer dan een uur in totaal slaapt.

Nog moeër dan voorheen

Maahaam, ik ben moe!

En toen ze de dagen eenmaal doorhad, gingen de nachten ook als een zonnetje. De eerste keer moesten we er nog 1 keer uit om te pluggen (lees: haar speen opnieuw aangeven), maar daarna sliep ze 3 nachten gewoon klokje rond. En weet je wat het gekke was? Ik was nog meer versleten dan voorheen. Opeens had mijn lichaam door dat 4/5 uur slaap per nacht niet de standaard is en dat er ook 7 uur geslapen kon worden. Maar in dat geval… was 9 uur dan ook geen mogelijkheid!? Ik gaapte me een ongeluk, maar gelukkig was dat na een tijdje ook weg. Alles is weer gewend aan het nieuwe ritme: Mae, papa, mama en onze knappe, lieve ijsbeer ook. Voor zolang het duurt dan natuurlijk. Nog steeds zet ze 1 a 2 keer per week de tent volledig op z'n kop door om 03.00 uur luid lachend een zootje moppen te tappen. Het is een rasechte party animal, dat kind van mij.

Geef niet op!

Ben jij zo'n mama die alleen d'r ogen dicht heeft als ze niest? Geef dan de moed niet op! Mae was (en is nog steeds dus) ook een wanstaltige slaper, maar zelfs zij kon het leren. Trek je niets aan van al die succesverhalen van baby's die uitslapen, vanaf de derde dag ‘s nachts niet meer komen of ouders zeeën aan vrije tijd geven door te genieten van een enorm lange middagtuk. Meer baby's doen het niet dan wel. Focus je lekker op je eigen schatje en vergeet niet dat ze slapen moeten leren. Het is behoorlijk gek om eerst 9 maanden lekker in je mama's buik rond te dobberen en dan opeens in een koud, groot bed te moeten liggen.

Is jouw baby een slechte slaper of hebben jullie het (inmiddels) aardig onder de knie? 

Gabriella

Bekijk de berichten

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden