Categorieën Baby spamhomepage

Tranen met tuiten huilen door het eerste woordje van Mae

Inmiddels is onze kleine pretletter 8 maanden en komt er behoorlijk wat gewauwel uit d'r mond. De ene keer zijn het alleen wat kreetjes en de andere keer vertelt ze hele verhalen tegen haar Jip & Janneke blokken. Gezien d'r leeftijd (alhoewel ieder kindje het natuurlijk op zijn of haar eigen tempo doet) zou het eerste woordje er langzamerhand aan moeten komen. En jawel, op een zondagavond was het zover. Gelukkig stond manlief erbij, anders had hij nooit geloofd wat ze zei. 

Je snapt vast al waar het heen gaat. Ik brul namelijk niet de halve buurt bij elkaar als haar eerste woordje bal of eten is. Bij Toeter had ik nog even getwijfeld, maar het werd… mama! De kleine lieve gup zei gewoon mama! Terwijl ik haar in haar slaapzakje aan het heisen was, kwam dit eerste woordje eruit.

En dat zonder oefenen

Van kleuren gaan je sprietjes door de war zitten.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat Mae al 3 keer een woordje heeft gezegd dat op papa leek. Maar steeds was er maar 1 van ons 2 erbij en wisten we niet zeker of ze het wel echt zei. Daarnaast was dat ook valsspelen geweest, want Wim oefent de hele dag met d'r. Sociaal als ik ben, oefen ik ook nog weleens met oma, opa, tante, Toeter en bal, maar manlief was er vurig van overtuigd dat papa haar eerste woordje zou worden.

3 keer raden hoe trots ik was toen het gewoon mama bleek te zijn. Op het moment zelf vond ik het gewoon mega geestig dat ze het zei, maar toen ik haar de fles gaf, kwam de volgende zin er bij mij uit: ‘Je zei gewoon mam- wheeeeeeeeheheheheeeeeeeeeeee!' Ik moest gewoon huilen! Dat had ik echt niet van mezelf verwacht, maar kennelijk greep het me toch meer aan dan ik dacht. Voor mijn gevoel had zij ook opeens door dat ik haar mama ben.

Nijntje voor en Nijntje na

Nu ze dus officieel kan ‘praten', is het voorlezen nog net iets specialer. Voor mijn gevoel kan ik ze ieder moment heel hard bal of Nijntje roepen! Oké, dat is misschien wat overdreven, maar ik weet zeker dat het eraan zit te komen.

Wat was het eerste woordje van jouw kleine gup? Ik ben super benieuwd! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden