Mindset

66 dagen lang heb ik aan mijn mindset gewerkt en dit is het resultaat

Tijdens mijn vakantie in Limburg besloot ik dat het zo niet langer ging. En met ‘zo' bedoel ik: mijn leven laten leiden door extreem veel externe factoren in plaats van de regie in eigen hand te nemen. Ik gooide het roer om, veranderde mijn mindset en pakte een hoop ongezonde gewoontes drastisch aan. 

Je leven veranderen doe je echter niet binnen 1 dag. Sterker nog, je hebt er 66 dagen voor nodig. Zo lang duurt het namelijk voordat een nieuwe mindset helemaal in je systeem zit.

Waar ik mee aan de slag ging

Mijn eerste grote verandering was de aanschaf van mijn bullet journal en mijn voornemen om daar dagelijks in te schrijven. Ik maakte een pixel overzicht zodat ik iedere dag kon bijhouden hoe ik me voelde, besloot een ‘One Word A Day' pagina te maken waarin ik mijn mindset met 1 woord probeerde samen te vatten en ik schreef van me af hoe ik me voelde. Vaak was dat gewoon goed, soms moest ik echt wat dingen kwijt en af en toe heb ik ook gewoon tranen met tuiten gehuild boven m'n journal. 

Ook stelde ik doelen voor mezelf die ik moest halen. En ik schrijf expres moest, want ik noteerde dingen die mijn leven op een negatieve manier beïnvloedden. Zo vond ik het verschrikkelijk om iedere zaterdag te moeten werken, maar deed ik er helemaal niets aan om dat te voorkomen. En ik had ontzettend veel ideeën voor een nieuw bedrijf waar ik precies niets mee deed. 

Maar het allerrotste vond ik het negatieve cirkeltje waar ik in rond tolde. Ik had een negatieve mindset, zoals geloven in belemmerende overtuigingen, maar ik werd ook omringd door negatieve mensen.

En zo is mijn mindset veranderd

Inmiddels heb ik het 66 dagen traject doorlopen en kan ik met trots zeggen dat mijn leven er echt beter op geworden is. Niet alleen omdat ik voor mezelf grote stappen heb gezet (al draagt dat wel bij natuurlijk), maar vooral omdat ik me besef dat ik zelf de regie over mijn leven heb. Ik ben degene die er wat van moet maken, niet iemand anders. 

Dus ik besloot zelf mijn baas aan zijn jasje te trekken en aan te geven dat ik het vervelend vond dat ik in het weekend zoveel van mijn gezin miste. Er bleek verrassend veel mogelijk waardoor ik nu iedere zaterdag vrij ben.

Ook koos ik ervoor om voortaan alles positief te benaderen. Dit heeft me veel nieuwe opdrachten voor mijn bedrijf opgeleverd en met veel nieuwe mensen in contact gebracht. De afgelopen 66 dagen heb ik bijvoorbeeld een onwijs lief mens beter leren kennen die met dezelfde gedachte als ik zat: het moet nu anders! Inmiddels ben ik een goede vriendin rijker die mij onwijs veel positiviteit geeft en op wie ik terug kan vallen als ik een steuntje nodig heb. 

Tegelijkertijd heb ik vriendschappen die voornamelijk negativiteit brachten anders gelabeld, wat mij weer veel rust geeft.

Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat je het zelf in de hand hebt. Natuurlijk zijn er ontzettend veel tegenslagen waar je geen invloed op hebt, maar je beslist altijd zelf hoe je daarmee omgaat. Ik hou deze positieve mindset vast, omdat mijn leven er een stuk beter door geworden is.

Wil jij graag meer weten over hoe ik het aangepakt heb of wil je gewoon graag even sparren? Stuur me dan een mailtje of een DM via Instagram

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden