Baby spam

Wat mag je echt niet eten tijdens je zwangerschap?

Er gaan de gekste verhalen rond over eten tijdens je zwangerschap. De een doet gewoon waar zij zelf zin in heeft en drinkt er zelfs nog een wijntje bij, terwijl de ander nauwelijks naar een punt brie durft te kijken. 

Ik weet nog goed dat het mij tegenviel wat je allemaal echt moet laten te staan. Het bleek veel meer te zijn dan dat ik van tevoren dacht. Maar ik maakte wel een kleine fout: ik haalde de informatie van diverse mama fora. Voor het geval je deze websites nog niet kent, hier verzamelen leden van de moedermaffia zich om onwetende moeders bij hun enkels af te zagen.

Wel salami eten tijdens je zwangerschap?

Het lijstje dat ik tijdens mijn zwangerschap maakte met verboden lekkernijen klopt in principe aardig, maar toch zijn er nog een paar discussiepuntjes. Zo schijn je wel gewoon pizza salami te mogen eten, omdat je deze op een hoge temperatuur bakt. Salami zo uit het vuistje wordt dan weer afgeraden door Het Voedingscentrum

Op hun website vind je een heel fijn overzicht waaraan je je kunt houden. Heb je ongelooflijk trek in zalm tijdens je zwangerschap? Dat mag, maar niet meer dan 2 keer per week en zeker niet rauw. Eet je graag drop? Geen probleem, zorg er alleen voor dat het er maar 3 per dag zijn zodat je bloeddruk niet oploopt. 

Niet onzeker zijn

Eerlijk is eerlijk, af en toe vond ik het best afzien en werd ik gek van wat ik wel of niet mocht. Dan zag ik in een restaurant een heerlijke chocolademousse op de menukaart staan en dan bleek die weer van rauwe eieren te zijn gemaakt. Je wordt er bijna onzeker van, maar gelukkig is dat niet nodig. 

Het wordt je afgeraden om bepaalde dingen te eten en te drinken, maar het is echt niet zo dat het direct schadelijk is voor de kleine wup die in je buik groeit. Veel ingrediënten mag je niet eten omdat juist jij daar ziek van kan worden. De gedachte daarachter is dat het niet fijn is voor de aanstaande mama om zo beroerd te zijn tijdens de zwangerschap. 

Vind of vond jij het moeilijk om bepaalde etenswaren te laten staan of maak jij je er niet zo druk om?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden