Categorieën Baby spamhomepage

De buik van je baby van slag? Deze 4 briljante tips kunnen helpen!

Een spuitluier komt weleens voor. Een baby is geen baby als de poep nooit tot bovenop het ruggetje heeft gezeten. Maar wanneer je kindje dag in, dag uit, dunne ontlasting heeft die zijn weg uit de luier met gemak weet te vinden, dan zit je toch echt met je handen in het haar. Deze 4 briljante tips kunnen je gelukkig helpen. 

Mae heeft afgelopen week 6 dagen achter elkaar diarree gehad. Het was niet zomaar alleen een vieze luier, maar iedere keer als ze buikpijn had, kon ik haar helemaal omkleden. In het begin lag ze tijdens de kledingwissel nog vrolijk te kraaien, maar na een tijdje zag ook zij de lol er niet meer van in. Uiteraard zijn we langs de dokter gegaan en na 2 bezoekjes, plus een belletje naar de huisartsenpost, was het lek eindelijk boven. De kleine gup bleek geveld door een virusinfectie en een longontsteking.

4 huis-, tuin- en keukentips voor diarree bij je baby

Mae heeft die week heel wat tijd doorgebracht in haar Nel Veerkamp pak.

Uiteindelijk hebben de medicijnen het meeste werk gedaan. Toch heb ik ook een aantal briljante tips gehad die het leed tijdens de poepinvasie een stuk dragelijker maakten. Uiteraard deel ik die graag met jullie, want hoe vervelend is het als je kindje zich zo rot voelt en jij 100 keer moet wassen op 1 dag.

  • Ontbijtkoek – Op dag 4 kreeg ik opeens een geniale ingeving. Wat ‘stopt' nu beter dan ontbijtkoek? Gelukkig had mijn moeder nog een plakje in huis en kon ik proberen of dit zou werken. Het was het eerste dat Mae in een halve week tijd volledig opat en dat ze ook nog eens binnenhield. Na 1,5 dag ontbijtkoek bleef de ontlasting gewoon in haar luier zitten en ben ik er weer mee gestopt.
  • ORS – Na een aantal dagen niet willen eten of drinken, was Mae behoorlijk uitgedroogd. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar op advies van een aantal mede-mama's heb ik haar ORS gegeven en gelukkig dronk ze het.
  • AA Drink – Het is niet bepaald een drankje dat ik in gedachten had om aan mijn dochter te geven, maar er zitten wel enorm veel mineralen en energieboosters in. Omdat ze de ORS niet eindeloos mocht hebben, zijn we overgestapt op AA Drink, aangelegd met water. Hele bekers dronk ze leeg, zo lekker vond Mae het. Voor mijn gevoel heeft dit er echt voor gezorgd dat ze niet compleet uitgedroogd in het ziekenhuis belandde.
  • Stop even met het geven van eten – Ik dacht dat het heel belangrijk was om Mae gewoon eten te blijven geven, maar de HAP gaf aan dat drinken echt voorrang kreeg. Omdat mijn kleine druif al haar eten absoluut niet binnenhield, bleef dus ook het drinken niet zitten. Toen we stopten met het aanbieden de boterhammen en prakjes, hield ze het iets beter vol.

Uiteraard moet je de eerst de dokter bellen als je het niet vertrouwt, en niet eerst zelf maar wat proberen. Wij hebben ook regelmatig contact gehad om er maar voor te zorgen dat Mae er snel weer bovenop kwam. Heb jij nog aanvullende tips die andere mama's en papa's sowieso moeten proberen? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden