Wauw, ik mag voor de derde keer zwanger zijn! Wat een wonder. Tijdens iedere zwangerschap heb ik een dagboek bijgehouden en zo ook deze keer. Wekelijks deel ik alle mooie geluksmomenten, maar ook de struggles, onzekerheden en het balanceren tussen twee kindjes en een zwangerschap. Deze week: je zit nog hoog en ‘droog'

Lief Roosje,

Sinds we de uitgerekende datum weten, roep ik dat dit hopelijk niet jouw verjaardag wordt. Alhoewel ik 5 december een van de gezelligste dagen van het jaar vind, lijkt het mij niet leuk om op die dag jarig te zijn. Maar langzaam maar zeker begin ik te geloven dat ik het stiekem gejinxt heb. Zou je dan toch echt wachten op Pakjesavond voordat je je aan de wereld toont?

Mama staat nog steeds onder medische controle dus de dokter en ik bekijken je regelmatig op de echo. Gelukkig heb je het nog enorm naar je zin in mijn buik. Je dobbert lekker rond in een gezellig plasje vruchtwater en je hartje klopt perfect. Je bent wel al helemaal ingedaald en ligt ‘vast', zoals dat zo mooi heet. Ook word ik erg vaak getrakteerd op een stapeltje voorweeën. Allemaal signalen dat je echt geen eeuwen meer blijft zitten. Maar hoe lang het nog echt duurt? Dat weet alleen jij.

Ondertussen ben ik zelf erg druk met wachten. Ik wil niet 24/7 met de bevalling bezig zijn, maar stiekem ben ik dat natuurlijk wel. Gelukkig weet ik me tijdens mijn verlofdagen, als je broer en zus naar school en de opvang zijn, ook prima te vermaken met foute doktersrommannetjes en nog foutere tv-programma's.

Vol verwachting klopt mama's hart! Wordt het 5 december of komt er toch nog een een week-41-dagboek?

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden