Wauw, ik mag voor de derde keer zwanger zijn! Wat een wonder. Tijdens iedere zwangerschap heb ik een dagboek bijgehouden en zo ook deze keer. Wekelijks deel ik alle mooie geluksmomenten, maar ook de struggles, onzekerheden en het balanceren tussen twee kindjes en een zwangerschap. Deze week: een wee maakt nog geen bevalling

Lief Roosje,

Het vorige hoofdstuk sloot ik af met de vraag of 5 december jouw verjaardag zou worden of dat er nog een week 41 editie kwam. Zoals je ziet, is dat laatste het geval. Pakjesavond was jouw dag niet, net als de dagen die daarna kwamen, trouwens. Maar inmiddels heb ik me erbij neergelegd dat jij jouw eigen moment afwacht. Je bent gewoon een rebel! Wat nou een datum die de dokter bedacht heeft? Jij kiest je eigen moment om te shinen wel.

De signalen dat jouw komst zich aandient, zijn er wel. Dit is echter al weken het geval, dus daar hecht ik inmiddels weinig waarde meer aan. Eén wee maakt nog geen bevalling, dus zolang het er geen 10 per uur zijn, geloof ik het allemaal wel.

Ik ben overigens niet de enige die uitkijkt naar jouw komst. Ik krijg regelmatig de vraag of je er nog niet bent. Superlief, maar ik denk dat mijn dikke buik toch wel het een en ander weggeeft. Misschien geef ik de volgende keer als antwoord dat je thuis in de wieg ligt en ik behoefte had aan wat tijd voor mezelf.

Wanneer je echt jouw prachtige snoetje aan de wereld toont, weten we niet, maar een ding is zeker: een 42-weken-dagboek komt er echt niet. Dat vindt het ziekenhuis te gortig. Voor die tijd hebben ze zelf al het een en ander in werking gezet.

Nu hoeft mama echt niet meer lang te wachten. Ik ben zo benieuwd naar jou!

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden