Wauw, ik mag voor de derde keer zwanger zijn! Wat een wonder. Tijdens iedere zwangerschap heb ik een dagboek bijgehouden en zo ook deze keer. Wekelijks deel ik alle mooie geluksmomenten, maar ook de struggles, onzekerheden en het balanceren tussen twee kindjes en een zwangerschap. Deze week: je begint een beetje door te wegen!

Lief Roosje,

Deze week ben ik voor het eerst serieus voor je gaan shoppen. Ik had al een aantal prachtige kleertjes gekregen, maar op een rompertje na had ik nog helemaal niets zelf aangeschaft. Daar moest natuurlijk verandering in komen. Opeens vloog het me een beetje aan dat ik nog ‘maar' 13 weken heb voordat jij op de stoep staat. Hallo, dan heb ik wel een goed gevulde kledingkast nodig! Helemaal stampensvol ligt hij nog niet, maar ik heb wel een paar hele mooie roze, bloemige en gebreide items voor je aangeschaft.

Op een heftige start na, mag ik deze zwangerschap absoluut niet klagen over hoe ik me voel. De eerste maanden was ik behoorlijk misselijk en moe, maar sinds we samen de twintig weken zijn gepasseerd, loopt alles soepel. Bij je broer en zus had ik al heel vroeg harde buiken waardoor ik het rustiger aan moest doen. Ook dat is nu nog niet aan de orde. Daar ben ik echt ontzettend blij mee. Het enige wat ik begin te merken, is dat je aardig door begint te wegen. Soepeltjes van mijn ene zij naar mijn andere zij draaien zit er niet meer in en ook de extra lange wandelingen met Toeter zijn verleden tijd. Dan begint mijn buik na een tijdje toch echt zeer te doen.

Waar ik me wel een beetje zorgen om maak, zijn alle berichten rondom corona. Toen ik zwanger was van je broertje waarde het virus ook al flink rond, maar was er minder bekend over wat voor effect het had op zwangere vrouwen. Nu worden er regelmatig enge verhalen de wereld in geslingerd waar ik toch onzeker van word. Gelukkig mag ik volgende week weer naar je kijken en kan ik de dokter direct wat vragen stellen.

Mama kijkt uit naar je komst, liefste Roos!

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden