Wauw, ik mag voor de derde keer zwanger zijn! Wat een wonder. Tijdens iedere zwangerschap heb ik een dagboek bijgehouden en zo ook deze keer. Wekelijks deel ik alle mooie geluksmomenten, maar ook de struggles, onzekerheden en het balanceren tussen twee kindjes en een zwangerschap. Deze week: een ziekenhuis minder!

Lief Roosje,

Afgelopen week mochten we ons traject bij het Erasmus MC afsluiten! We gingen daar regelmatig op bezoek om naar je hartje te kijken. In verband met de antistoffen van mama heb jij een hele kleine kans op een aangeboren hartafwijking. Voor je zus moest ik elke week op controle komen en bij je broer hadden ze dit protocol al wat naar beneden bijgesteld. Voor jou ben ik nu vier keer langs geweest. Ze kijken dan met een uitgebreide echo naar je groei en met een speciale techniek naar de interval van je hartslag. Je was steeds meer dan keurig gemiddeld en dat betekent dat we nu onder behandeling van maar één ziekenhuis mogen blijven in plaats van twee.

Begrijp me niet verkeerd, voor jou ga ik met liefde naar de dokter, al moet het elke dag. Maar de bevestiging dat ook met jouw hartje alles in orde is (en dat je verder ook prima groeit) is het beste nieuws wat je als ouders kan krijgen. Ik ben iedere keer weer extreem dankbaar dat ik drie gezonde kindjes heb. We weten allemaal dat gezondheid niet vanzelfsprekend is en daarom sta ik er regelmatig bij stil.

Vorige week vertelde ik al over je gezellige getrappel en inmiddels heeft papa ze ook gevoeld! Het is niet helemaal zijn ding, maar geen paniek, dat was het bij je broer en zus ook niet. Hij heeft dan altijd het idee dat er een alien in m'n buik zit en dat terwijl het juist zo gezellig is om de hele dag met jou rond te mogen lopen.

Bizar dat dit nog maar 18 weken (gemiddeld genomen) het geval is… Ik ga onwijs van je genieten!

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden