Wauw, ik mag voor de derde keer zwanger zijn! Wat een wonder. Tijdens iedere zwangerschap heb ik een dagboek bijgehouden en zo ook deze keer. Wekelijks deel ik alle mooie geluksmomenten, maar ook de struggles, onzekerheden en het balanceren tussen twee kindjes en een zwangerschap. Deze week: Roosje, mijn kleine Roosje!

Lief Roosje,

Sinds een kleine week weten we dat de werktitel die we voor jou hebben gekozen ook echt goed bij je past. Je bent namelijk een meisje! Ik moet nog heel erg aan het idee wennen. Niet omdat ik een voorkeur voor een jongetje had, maar juist omdat ik er zo vanuit ging dat jij mijn tweede zoon zou zijn. Niets is minder waar, want als de dokter gelijk heeft, mogen wij na een dochter en een zoon gewoon weer een klein meisje in onze armen sluiten.

Over dokters gesproken, die heeft mama de afgelopen week meer dan genoeg gezien. Na de twintig weken echo in het Erasmus mocht ik ook nog een bezoek brengen aan het Maasstad Ziekenhuis. Sowieso geniet ik van iedere seconde dat ik naar je mag kijken, maar daarnaast vind ik het ook een hele geruststelling dat je zo goed in de gaten wordt gehouden. Het enige wat af en toe verwarrend is, zijn de tegenstrijdige resultaten van de dokters. Volgens het ene ziekenhuis was je buikje een beetje groot, maar ziekenhuis nummer 2 kon zich daar weer niet in vinden. En de ene dokter denkt dat jij op 2 december komt terwijl de andere zich weer vasthoudt aan 5 december.

Met andere woorden: ze zitten niet echt op een lijn.

Ondertussen trek jij je daar weinig van aan. Je groeit lekker door, spartelt heerlijk in het rond en ik mag iedere avond en ochtend genieten van je vrolijke trapjes. Papa heeft ze nog niet waargenomen, maar dat zal slechts een kwestie van tijd zijn. Ik ben ook al begonnen met het verzamelen van foto's voor je kamertje. Het gaat een prachtig plekje worden en ik kan niet wachten om eraan te beginnen!

Ik ben nu al gek op je.

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden