homepage

Koekjes dagboek – maand 15

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle tijd, plus een dag extra zitten, maar inmiddels hebben we kennis mogen maken met de knappe Lewis. Iedere maand schrijf ik een nieuw hoofdstuk van zijn dagboek en vertel ik hoe het met hem en met ons gaat. Deze maand: wat een indrukwekkende eigen mening heb jij

Liefste Koekje,

Wat word je snel een grote kerel, zeg. Het is bijna niet bij te houden hoe hard je gaat, hoeveel je doorhebt en hoe snel je alles oppikt. Zo hebben we al een kinderbestek voor je moeten kopen, omdat je net als je grote zus met mes en vork wilde eten. Sindsdien heb je altijd netjes je bestek vast. Totdat het je niet snel genoeg gaat, eerlijk is eerlijk. Dan leg je het aan de kant en schuif je alles gewoon weer met je vuistjes naar binnen.

Gelukkig eet je de laatste maand weer gewoon goed. De afgelopen tijd ging het niet al te best en liet je veel staan. Daar maakte ik me wel een beetje zorgen over, want je bent niet bepaald een hele grote knul. Ik was bang dat je straks nog wat tekort zou komen. Maar de manier waarop je nu weer lekker aan het bunkeren bent, geeft me flink wat rust!

Naast een stevige eetlust heb je ook een stevige mening ontwikkeld. Je hele eerste levensjaar vond je alles wel best en maakte je het niet zo uit, maar inmiddels is daar weinig meer van over. Je bent een behoorlijk avontuurlijke klimgeit en als wij je daarin wat afremmen, laat je horen wat je daarvan vindt. Spoiler: dat vind je rot.

Nog even en we gaan weer lekker op avontuur met z'n allen. Je bent pas 15 maanden oud, maar dankzij je vader (die de schuld in de schoenen van je zus schuift) ga je straks voor de derde keer in je prille leven naar de Efteling toe. Ik denk dat je het nu een stuk leuker vindt dan de eerste keren, toen je net 3,5 maand en 7 maanden was. We kunnen niet wachten om je lekker te zien klimmen in de speeltuin en met open mond naar de elfjes van de Droomvlucht te zien staren!

Ik hou van jou, kleine Lowietje!

Heel veel liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden