Baby spam

Gender reveal: Mae en Lewis krijgen een…

Mijn derde zwangerschap wordt vrijwel zeker mijn laatste. Ik durf ‘nooit nooit' te zeggen, maar ik verwacht in ieder geval geen vierde baby. Ik vond het daarom ook extra leuk om deze keer een echte ‘gender reveal' te doen. Met een taart, slingers en mensen die net zo gespannen als wij wachten op het kleurtje wat tevoorschijn komt.

Bij Mae en Lewis deden we niet veel speciaals. De echoscopiste onthulde het geslacht van Mae direct (op ons verzoek) toen ik 16 weken zwanger was en bij Lewis was Wim er niet bij, dus liet ik het op een briefje schrijven. Dat maakten we samen met mijn ouders en zus open. Mae had toen nog geen echte voorkeur voor een broertje of zusje, maar dit keer zat ze stevig in kamp roze.

Een prachtige taart

Omdat dit dus hoogstwaarschijnlijk de laatste keer is dat we ons af gaan vragen of we een zoon of dochter verwachten, wilden we het goed aanpakken.

Oké, ik wilde het goed aanpakken.

Er moest een taart komen en omdat wij hele goede ervaringen hebben met Francis van Baked by Francis, vroeg ik of zij de onthulling wilde bakken. Geen seconde spijt van gehad, want hij was niet alleen heel lekker, maar ook nog eens prachtig om te zien.

Mae en Lewis krijgen een…

Toen iedereen gearriveerd was (vanwege The Big C was het een select gezelschap) kon ik niet langer wachten. Wim had stiekem al gespiekt op de echo en dacht het te weten, terwijl ik echt mijn ogen dicht heb gehouden. Gelukkig heeft hij het niet verklapt, maar wel op een briefje geschreven als bewijs dat hij ook zo in het ziekenhuis aan de slag kan.

Met Lewis op mijn en Mae op zijn arm, stonden Wim en ik er helemaal klaar voor. Gaan we voor onze derde knapperd op zoek naar een jongens- of meisjesnaam? Na het aansnijden waren we er al snel uit: Mae en Lewis krijgen een zusje! Who run the world? Girls! Vanaf december zijn Mae en ik gewoon in de meerderheid thuis.

Is een gender reveal iemand in een hokje proppen?

Ik denk van niet, omdat het nou eenmaal een feit is dat iemand (in de meeste gevallen) met een mannelijk of vrouwelijk geslacht ter wereld komt. Betekent een meisje automatisch compleet gekleed in roze? Dat denk ik ook niet. Mae heeft verrassend veel gender neutrale kleding gedragen waar Lewis ook nog in liep. Mocht Wup3 straks besluiten helemaal geen moer te geven om haar geslacht, dan zijn we nog net zo trots op haar als altijd.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden