40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle tijd, plus een dag extra zitten, maar inmiddels hebben we kennis mogen maken met de knappe Lewis. Iedere maand schrijf ik een nieuw hoofdstuk van zijn dagboek en vertel ik hoe het met hem en met ons gaat. Deze maand: Koekjes Eerste Kerst

Lief Koekje,

Je eerste riedeltje feestdagen zit erop! Van Sinterklaas rolden we door naar kerst om vervolgens zo het nieuwe jaar in te schuiven. Je onderging het allemaal vrij stoïcijns, al liet je op sommige momenten ook het feestbeest in je zien. Zoals door op 31 december om klokslag 12 uur je ogen te openen en de luiken pas weer dicht te gooien toen het tegen half 3 liep.

Je bent gek op Toeter

Het afsluiten van jouw geboortejaar voelt een beetje alsof we langzaam al toe werken naar je eerste verjaardag. Man oh man, daar wil ik nog helemaal niet aan denken! Waar is mijn kleine hummel gebleven die met gemak op een arm paste, maatje 50 droeg en alleen zachte geluidjes maakte?

En staan is echt jouw nieuwe passie

Inmiddels ben je een echte flinke knul aan het worden. Maat 74 zit als gegoten, je eet alles wat los en vast zit en je vindt het geweldig om te staan. Ook het kruipen ben je aan het ontdekken en sinds je kan tijgeren, heb ik geen seconde rust meer. Het is verleden tijd dat ik je ergens neerlegde en je geen vin verroerde. Je wil alles aanraken, het liefst ook in je mond stoppen en stiekem ook gewoon tegen de grond rammen. Kabaal maken is namelijk een van je grootste hobby's.

Over het slapen hebben we het maar niet. We zijn druk bezig om te kijken wat voor jou goed werkt en langzaam lijkt het bij elkaar te komen, maar ik durf nog niets uit te spreken. Ik ben in ieder geval wel heel blij met de osteopaat, aangezien zij een kramp in je nekje ontdekte. Sinds dat verholpen is, lijk je veel vrijer en makkelijker te bewegen.

Mijn lieve kerstkoekje

Lieve, knappe, vrolijke vent. Ik ben zo onnoemlijk gek op je. Het liefst geef ik iedere seconde van de dag een kus op je bolle wangetjes of een aai over die eigenwijze hanenkam van je. Ik kan letterlijk uren naar je kijken als je slaapt, sta bijna te huilen als je vol bewondering naar je zus lacht en ik grijp ieder moment aan om met je te knuffelen. Zelfs als het midden in de nacht is.

Mama houdt van jou!

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden