Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: we zijn weer vriendjes

Lief Erwtje,

Mijn kleine, grote moppie. We zaten elkaar de laatste tijd behoorlijk in de weg. Niet vanwege de huidige stand van zaken, maar vooral omdat jij je een beetje aan het afzetten was tegen me. Mama was voornamelijk stom en papa de held. Je was aan het uitdagen en aan het mopperen. Ik kreeg regelmatig te horen dat ik je vriendje niet meer was.

En ik snap heel goed waar dat vandaan komt liefje, want het is ook stom als je je moeder ineens moet delen. Zo heb je haar altijd voor jezelf en opeens is er een klein broertje dat in je oor gilt. De eerste maanden leek je er geen last van te hebben, maar de afgelopen tijd werd het delen wat moeilijker.

Ondanks dat ik het zoveel mogelijk probeerde te voorkomen, moest ik toch nog best vaak tegen je zeggen dat je even moest wachten of dat je plannetje niet door kon gaan. Daar kon je, stiekem best begrijpelijk, behoorlijk boos om worden.

Na een tijdje merkte ik dat mijn aanpak van steeds maar strenger en bozer zijn niet helemaal werkte. Uiteindelijk luisterde je wel naar me, maar ik had het gevoel dat we steeds verder uit elkaar dreven. Je zocht papa vaker op en het leek wel alsof wij alleen nog maar boos op elkaar konden zijn.

Daarom heb ik besloten het anders te doen. Ik leg steeds uit wat we gaan doen en waarom. Ik vertel regelmatig dat ik evenveel van jou hou als van Lewis en ook hebben we vaker speciale mama-Mae-momentjes in. Even samen naar de supermarkt, de speeltuin of gewoon met z'n tweetjes kleuren of een spelletje doen. Langzaam word je weer mijn vrolijke moppie, krijg ik de vertrouwde extra dikke knuffels weer en ben je ook niet meer boos als Lewis bij mij zit. Met als hoogtepuntje de zin: “Jij bent echt mijn allerbeste vriendje mama”.

Wat er ook gebeurt, lief Erwtje, jij blijft altijd mijn kleine moppie.

Mama houdt van jou!

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden