40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle tijd, plus een dag extra zitten, maar inmiddels hebben we kennis mogen maken met de knappe Lewis. Iedere maand schrijf ik een nieuw hoofdstuk van zijn dagboek en vertel ik hoe het met hem en met ons gaat. Deze maand: hieperdepiep hoeraaaaa!

Liefste Koekje,

Vandaag ben je jarig! Hieperdepiep hoeraaaa! Gefeliciteerd met je tweede verjaardag, mijn allerliefste binkie. Mijn stoere bulldozer, kleine knuffelkip, boze brulaap en vrolijke lanterfanter in een. Bij jou kan het vriezen of dooien. Het is geen moment saai. Als mama even niet oplet, zit je bovenop het hek, ben je Toeter aan het inbouwen met je knuffels of besluit je de zandtaartjes uit de zandbak letterlijk op te eten. Je kan heerlijk zelf spelen, maar ook uren aan mijn been hangen omdat je alleen maar wil knuffelen. Je grote zus is op het ene moment beste vriendin en het volgende moment je grootste vijand. Geen dag is hetzelfde en eerlijk? Dat is soms wel een beetje vermoeiend, maar dat maakt jou ook gewoon jou.

De afgelopen week zijn we naar de Efteling geweest. Dit was voor jou al de vierde keer (niet gek als je pas net twee bent geworden). Je kan je uiteraard helemaal niets herinneren van de vorige vakanties en stiekem was het toen voor jou natuurlijk ook niet zo bijzonder. Dit keer had je er veel meer aan en genoot je ook echt van alle sprookjes in het Sprookjesbos, de voorbij scheurende wagentjes van de achtbanen en de vrolijke Efteling-bewoners. Alleen de draak vond je een dingetje. Daar was je behoorlijk bang voor en papa was steevast je grote held èn beschermer als we dat enge beest passeerden.

Gek genoeg heb je in de Efteling geen enkele woedeaanval gehad. Thuis kan je behoorlijk vaak uit je slof schieten en we hebben nog niet echt ontdekt waarom dit is. Temperamentvol karakter? Een boze fase? Of omdat we je niet goed begrijpen? Ik weet niet wat het is, maar op vakantie had je er in ieder geval geen last van. Toen waaide je heerlijk met alle winden mee, zo lang je maar mocht lopen. Die kleine beentjes van jou hebben heel wat meters gemaakt.

Maar vandaag gaan we het helemaal niet over boze buien hebben, want je bent jarig! Zaterdag vieren we het, samen met je zus die volgende week 5 wordt. Je hebt nog niet echt door dat het jouw verjaardag is, dus vandaag nog even geen taart en slingers. Die bewaren we tot het weekend. Maar ik ga je stiekem wel heel vaak knuffelen.

Moeder van zo'n knappe bink van twee jaar. Ben ik even een bofkont. Ik geniet iedere dag van jouw vrolijke lach, klamme handjes op m'n wangen en gekke capriolen.

Ik hou van jou, liefie en ik ben onwijs trots op je!

Heel veel liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden