We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch haar prachtige gezichtje aan de buitenwereld zien. Onze tweede dochter, en derde kindje, Maggie is geboren! Iedere maand houd ik een dagboek bij over hoe zij groeit en hoe wij het ouderschap ervaren. Deze maand: voor het eerst naar het kinderdagverblijf

Lieve Maggie,

Je bent zo'n heerlijke, vrolijke baby. Nou weet ik dat ik, als moeder, niet helemaal objectief ben, maar als jij lacht, dan kan ik niet anders dan met je meedoen. Je huilt alleen als je moe bent of honger hebt, en zelfs dan maak je er nog geen hele scene van. Ik ben heel erg benieuwd of dit ook zo blijft als je wat je ouder bent of dat je iets meer op je broer en zus gaat lijken? Niet dat die niet lief en vrolijk zijn, maar ze produceren wel flink wat meer herrie.

Nog even en je draait naar je buik!

De afgelopen maand heb je jouw eerste prikjes gehad en daar was je niet erg gelukkig mee. Toen de naald je been in ging, werd je eerst helemaal rood en toen gaf je een brul waar de dokter zich helemaal het apezuur van schrok. Daarna was je een paar dagen wat hangeriger en heb je een middagtukkie van 5 uur (!) gedaan op het kinderdagverblijf. Ik dacht eerst dat het een grapje was, maar de juf zei dat je zo moe was dat je maar bleef knorren.

Lekkere tukjes in de dierentuin

Tijdens ons bezoekje aan het consultatiebureau werd je ook weer op de weegschaal gelegd en je groeit (gelukkig) niet meer zo snel als in het begin. Met je bolle wangetjes kom je nog steeds de winter wel door, maar je valt weer iets meer netjes binnen de lijntjes. Gelukkig ook maar, want mama draagt je nog steeds heel graag in de draagdoek.

Volgende week ga je voor het eerst met ons naar de Efteling. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat gaat en wat je ervan vindt. Je Efteling rompertje heb je al drie keer helemaal ondergepoept, hopelijk is dat geen voorbode.

Ik hou van jou, kleine knapperd!

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden