Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: tranen, heimwee en niet lekker in je velletje.

Lief Erwtje,

De afgelopen maand was niet je beste. Je zit niet helemaal lekker in dat onwijs knappe velletje van je. Op het kinderdagverblijf geef je steeds aan dat je Lewis en mama heel erg mist en daar komt meer dan eens een traantje bij kijken. Thuis vind je veel dingen spannend, moeilijk of eng. Tussendoor zien we gelukkig nog steeds je vrolijke en blije jij, maar af en toe maak ik me ook best wel een klein beetje zorgen om je. Misschien zijn alle veranderingen van de afgelopen tijd net te veel voor je geweest. Papa opeens hele dagen thuis en daarna opeens weer weg, opa's en oma's een tijd niet zien in verband met het hoesten en toen kwam daar ook Lewis nog eens om het hoekje kijken. Gek is het wel allemaal een beetje he, knappe mop?

Alles behalve een muurbloempje. <3

Ondanks of misschien wel dankzij al die enorme veranderingen, ontwikkel jij ook steeds maar weer door. Je woordenschat groeit met de dag en je kan steeds beter onder woorden brengen hoe je je voelt en wat je bedoelt. Daarnaast ben je echt compleet verliefd op je broertje. Je roept regelmatig dat je hem een ‘grote knuf' wil geven en iedere avond voordat je naar bed gaat, krijgt hij een dikke kus. Tante Melanie maakte ooit eens het grapje dat ze hem mee naar huis nam omdat ze hem zo lief vond, en toen barricadeerde jij nog net niet de voordeur om dat te voorkomen.

Jeetje moppie, wat word je lang.

Door de Efteling zijn je papa en ik gaan inzien hoe leuk jij (en wij!) uitstapjes met z'n vieren vindt. Je hebt het nog steeds over de draken, de achtbaan en dat je ‘boven' (het stapelbed) mocht slapen. We gingen er al regelmatig op uit, maar nu doen we het nog vaker en ook bewuster. Het is niet iedere week een uitje in de categorie Efteling, maar we sparen onwijs veel mooie avonturen zo.

Liefste Mae, mama hoopt heel erg dat het de komende maand weer wat beter gaat.

Mama houdt heel veel van jou!

Dikke kus,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden