Baby spam

Kolven om 03.30 uur – Hallo sexy momlife

Afgelopen weekend was ik twee nachtjes weg voor mijn bedrijf. Ik werk al een tijdje samen met een businesscoach en omdat het traject ten einde liep, hadden we een afsluitend weekend. Aangezien ik nog borstvoeding geef, ging mijn borstkolf gezellig met mij mee op reis en was het kolven geblazen. Hoe sexy wil je momlife hebben?

Mijn kinderen zijn niet zo van het doorslapen. Lewis komt gerust drie keer per nacht een slok melk drinken en durft me dan gewoon nog lachend aan te kijken. Alsof ie het voor zijn lol doet. Ik ging er daarom ook vanuit dat ik tijdens mijn nachtjes weg ‘s nachts eruit zou moeten om te kolven. Het leek me sterk dat ik zonder overstroming of pijn de nacht door zou komen.

Drie dagen lang kolven doet wat met je hoor.

Alle gasten uit bed getrild

Alsof ik helderziend was, want de eerste nacht stond ik om 03.30 uur naast mijn bed met een flinke tsunami aan moedermelk op komst. Wachten tot het licht werd, was absoluut geen optie. Het begon al flink pijn te doen en het zweet brak me uit. Er zat niets anders op dan mijn kolf aan te slingeren en het halve Bed & Breakfast uit bed te trillen.

Voor als je het geluid van een kolf niet kent: het is een hard, monotoom gebrom dat kolvende vrouwen het gevoel geeft alsof ze koe zijn.

De nacht erop was mijn melkproductie me gunstiger gezind, want toen werd ik pas om 5.15 uur wakker omdat de dijken braken. Na een half uurtje Berta 63 uit het weiland om de hoek te hebben gespeeld, ben ik maar uit bed gebleven. Dan ben je twee nachten alleen weg en krijg je het nog niet voor elkaar om genoeg nachtrust te pakken.

En weet je wat het meest tragische was? Die nacht dat ik om 3.30 uur aan het kolven was, sliep Lewis voor het eerst door van 22.15 uur tot 07.00 uur.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden