Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: grote opa is een ster geworden.

Lief Erwtje,

Eigenlijk had deze maand van jouw dagboek in het teken moeten staan van hoe leuk we het hebben gehad met kerst en oud & nieuw. Je was zo lief, hebt heerlijk gespeeld met alle cadeautjes die je hebt gekregen en je ging zelfs voor het eerst logeren bij je beste vriendinnetje. Papa en mama vierden daar oud & nieuw en namen de gok om jou lekker boven in bed te leggen. Je sliep binnen de kortste keren als een roosje en hebt niet eens gemerkt dat we je weer mee naar huis hebben genomen tussen alle knallen door.

Eerste kerstdag

Op oudejaarsavond heb je samen met papa voor het eerst sterretjes afgestoken. Wat een feestje vond je dat! In het begin was het spannend, maar zodra je begreep dat er niets ging knallen, bleef je om de mooie glitterstokjes vragen. Mama wist toen nog niet dat ze je later weer over een sterretje moest vertellen.

Sterretjes afsteken maar wel met je vuurwerkbril op!

Want op drie januari is er ook iets heel verdrietigs gebeurd, lief Erwtje. Grote opa is op die dag helaas overleden en een hele mooie ster in de hemel geworden. Ik heb geprobeerd om het je uit te leggen, maar je begreep het niet helemaal. Je dacht dat grote opa werken was, omdat je dat vaak denkt als er iemand niet thuis is. We praten thuis wel veel over grote opa en mama heeft ook uitgelegd dat ze daarom weleens verdrietig is. Ook dat vind je een beetje gek, maar je bent wel heel erg lief.

Altijd stoeien met grote opa. Hier gingen we opa en oma vertellen dat je grote zus wordt.

Als je wat groter bent, vertellen we je hoe lief grote opa was en hoe leuk hij het vond om met je te spelen. Je zocht hem altijd als eerste op als je binnenkwam, om hem je diertjes of Nijntje te laten zien. En als we weer naar huis gingen, kreeg hij een dikke knuffel. Ik weet zeker dat grote opa vanaf zijn mooie wolk met ons meekijkt om te zien wat voor grote dame jij al wordt en hoe lief je straks gaat zijn voor je kleine broertje.

Mama is ongelooflijk trots op jou, lief Erwtje.

Hele dikke kus,

Mama

 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden