homepage

Wat moet je allemaal regelen voor de bevalling?

Er komt bij een bevalling meer kijken dan dat je van tevoren had bedacht. Er valt zoveel te regelen! Gelukkig duurt het (over het algemeen) 40 weken, anders moeten we nog haast maken ook. Dit moet je allemaal regelen voor de bevalling.

De zaken die ik sowieso nog mee aan de bak moet, vallen in de categorie: Shit, dat moet ik ook nog aanpakken! Ik heb de ergste schrikmomenten-middenin-de-nacht-waardoor-ik-er-bijna-in-bleef voor je op een rij gezet.

Dingen die je moet regelen voor de bevalling

  1. Klossen voor onder je bed. Ik weet dat ik ze nodig heb, maar ik was even vergeten dat ze over een week of 10 al onder dat bed moeten: klossen! Het is niet alleen nodig omdat ik straks als een soort Wally de Walvis mezelf in en uit bed moet hijsen, maar ook omdat het anders niet echt ARBO-verantwoord is voor de kraamzorg. Bierkratjes schijnen officieel ook te mogen, maar nadat onze vorige kraamverzorgster maar bleef steunen en kreunen, gaan we dit keer gewoon direct voor klossen.
  2. De verloskundige zelf. Door een medische indicatie sta ik onder behandeling bij een gynaecoloog en beval ik dus automatisch in het ziekenhuis. Inmiddels weet ik dat ik er ook een voor na de bevalling nodig heb, aangezien er toch iemand de boel daar moet controleren.
  3. Een kraampakket. Nog zoiets! Hoe moet een zwangere nu weten dat je een kraampakket in huis moet hebben als je in het ziekenhuis bevalt? Gelukkig is mijn zorgverzekering iets beter op de hoogte en sturen zij me rond de 7de maand gewoon netjes een pakketje op.
  4. De babykamer. Een levertijd op een bank? Logisch. Wachten op je trouwjurk? Geen probleem. Drie maanden geduld moeten hebben voor een kinderwagen? Waarom?! Nooit geweten dat er op babyspullen ook zo'n lange levertijd zat. Toch handig om te regelen voor de bevalling, want daarna zie ik het niet meer zitten.
  5. Een naam verzinnen. Bijna dagelijks wordt me gevraagd of we al een naam hebben. Iedere keer raak ik iets meer in paniek, aangezien die er nog niet is. We hebben wel wat ideeën, dus helemaal hopeloos ben ik niet, maar of het de ultieme naam is? Ik ben er nog niet over uit.
  6. Een setje voor als Koekje uit het ziekenhuis komt. Zijn kennismaking met de buitenwereld moet wel in stijl, bedacht ik me laatst ineens. Ik moet dus nog op zoek naar een prachtig outfit. Of zal ik, uit nostalgie, toch voor het pakje van zijn zus gaan?

Heb jij nog meer ‘Shit, dat moet je ook nog regelen!' tips? Laat het me dan op tijd weten. Waarschijnlijk barst ik na week 30 in huilen uit en ben ik niet meer voor rede vatbaar.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden