Categorieën Baby spamhomepage

Waar je op moet letten als je voor het eerst gaat zwemmen met je baby

Het is heerlijk om nieuwe dingen te ondernemen met je baby. Als moeder dan, want de kans is groot dat de kleine gup er weinig aan vindt. Toen Mae en ik voor het eerst naar de kinderboerderij gingen, stond ik te stuiteren. Ons Erwtje keek met dezelfde interesse naar de ezel als dat ze doet naar een lantaarnpaal. Zou het beter gaan als we voor het eerst gaan zwemmen? En waarom moet je eigenlijk allemaal opletten als je het water in duikt met je kleintje? 

We hebben eigenlijk best lang gewacht met het zwembad, alhoewel dat niet bewust is geweest. Toch was het iets wat ik onwijs graag wilde doen, omdat er niets schattiger is dan een chubby baby in een zwempakje. Uiteindelijk stonden alle sterren, planeten en de zin van manlief om te zwemmen dan toch precies goed, en vertrokken we naar het zwembad.

1. Hou rekening met de drukte

We hadden bewust gekozen voor het gezinnenuurtje, omdat het dan vast rustiger zou zijn. Niets was minder waar, bleek toen we de klapdeuren doorgingen en in een orkaan van herrie terecht kwamen. Mae had het al snel bekeken en klemde zich als een koala aan mij vast. Het enige dat ik vanaf toen kon doen, was zorgen dat mijn kleine guppie zich veilig voelde en dat mijn badpak op zijn plek bleef zitten. 

2. Laat je kleine monstertje rustig wennen

Het koala-geknuffel hield lang aan. Zelfs toen we het water ingingen, liet ze nog geen centimeter aan extra ruimte toe. Na heel veel heen en weer gedartel en op en neer gespartel in het water, durfde ze zowaar 1 armpje los te laten. Daarna volgde de tweede en na een half uurtje kregen we haar zover dat ze in haar gele zwembadje wilde zitten. Mae heeft nog 5 minuten uiterst dramatisch op 1 vuistje geleund, maar toen gaf ze toe dat ze het toch wel leuk vond, en kregen we zowaar een glimlach.

3. Neem shampoo en douchegel mee

Na een tijdje waren zowel wij als Mae het echt wel zat, en besloten we richting de uitgang te gaan. Ik dacht dat afspoelen voldoende was, maar kwam er in de douche achter dat een beetje Zwitsal ook wel fijn zou zijn. Gelukkig was er een andere mama die best een handje wilde afstaan en ik nam me plechtig voor om het voortaan gewoon zelf mee te nemen. Nu ging ik in ieder geval met een heerlijk rozig en lekker geurend baby'tje naar huis.

We gaan sowieso nog een keer zwemmen aangezien Mae het stiekem best leuk vond en ik ook echt genoten heb. Nu ik beter weet hoe ik het de volgende keer moet aanpakken, gaat alles vast een stuk soepeler. Heb jij nog handige tips voor in het zwembad? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden