Categorieën homepageZuchtjes wind

Valentijnsdag: zeik niet zo en doe gewoon romantisch

Het was een van de eerste dingen die ik tegen Wim zei toen we, zo'n miljoen jaar geleden, verkering kregen: “Het maakt me niet uit hoe jij over Valentijnsdag denkt, maar ik vier het wel en jij doet er dus aan mee.”. Ik heb er namelijk een gruwelijke hekel aan wanneer mensen zeggen dat ze deze dag overslaan ‘omdat ze het hele jaar romantisch kunnen doen'. Je kan 365 dagen lang een kerstboom neerzetten, maar gek genoeg doen we dat ook altijd rond dezelfde tijd. 

Natuurlijk is Valentijnsdag uitgemolken en totaal commercieel gemaakt. Wanneer je in januari al begint met de hartjeskaarten en de chocolade rozen, is die boodschap best duidelijk. Het wordt bijna door je strot geduwd, of je nou romantisch bent of niet. En oké, ik snap ook best dat dat bloed irritant is, helemaal als je geen Valentijn hebt of net je hart weer bij elkaar aan het rapen bent.

Maar 1 dag per jaar een beetje romantisch doen, is dat nou zoveel gevraagd? De mensen die zo hard brullen dat 14 februari rotzooi is, doen namelijk op die andere dagen ook zo liefdevol als een loden deur. Dus die vlieger gaat mooi niet op. 

Voetstuk

Als vrouw zijnde wil je vaak maar 1 ding: door je partner op een voetstuk gezet worden. Het gaat er niet om dat hij je in alles gelijk geeft, maar wel dat jij zijn (of haar natuurlijk) prinses bent. Je moet het gevoel hebben dat er geen enkele vrouw zo belangrijk voor hem is als jij. En iets later z'n dochter. Dan word je gewoon weer keihard van je voetstuk afgegooid.

Wanneer kan je dat nou beter doen dan met Valentijnsdag? Het hoeft niet groot te zijn, als het maar duur is. Grapje! Het gaat niet om de afmetingen van je cadeau, maar waarom je het hebt gekocht. Zo kreeg ik vorig jaar van Wim het tijdschrift van All You Need is Love. Helemaal niet duur, maar wel precies wat ik leuk vind.

Botte lul op Valentijnsdag

Uiteraard moet het van twee kanten komen en moet jij ook gewoon je best doen voor je partner. Misschien gedraagt ‘ie zich als een botte lul wanneer het over Valentijnsdag gaat, maar ik weet zeker dat hij verrast is zodra je een lekker geurtje tevoorschijn tovert. Of een te foute koffiemok vol met hartjes. Onwijs afgezaagd natuurlijk, maar het gaat toch om het idee?

Dus niet zeiken vandaag en gewoon nog even langs de supermarkt voor een lieve kaart en een lekkere fles wijn. Een beetje romantiek kan nooit kwaad! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden