Categorieën homepageReviews

Mijn 6 favoriete hotspots in Valencia

Eerder vertelde ik je hoe ik manlief verraste met een verjaardagtrip naar Valencia. In deze blog laat ik je zien hoe geweldig de stad eigenlijk is. Je vindt er namelijk alles: strand, zon, palmbomen, pleinen, parken, winkels, terrasjes en heerlijke restaurants. Wij waren er maar 2 dagen en hebben dus lang niet alles gezien, maar deze mooie Spaanse parel is groot genoeg om je een dag of 4 prima te vermaken. Dit zijn mijn 6 favoriete hotspots in Valencia. 

1. Petit Palace Plaza de la Reina

Heel veel centraler dan Petit Palace Plaza de la Reina vind je geen slaapplek denk ik. Het steegje waarin het ligt, is super rustig, maar zodra je die uitloopt, sta je middenin het centrum. Zowel rechts- als linksaf vind je veel restaurants, winkels en barretjes. De kamers zijn niet mega groot, maar wel van alle gemakken voorzien. Zo hadden wij een lekker bed, een heerlijke douche en genoeg ruimte om alle spullen kwijt te kunnen. Omdat ik voor het romantische arrangement had gekozen, kregen we een fles champagne en een doosje bonbons bij aankomst. Hier hebben we heerlijk op het dakterras van onze kamer van genoten.

2. Granier

Man, dit was me een fijn ontbijt!

Hotelontbijtjes zijn ontzettend lekker, maar ook mega duur. Daarom besloten we lekker buiten de deur een broodje te scoren. Op zo'n beetje 20 stappen van ons hotel zat deze kleine, maar super leuke bakkerij. Voor € 6,60 hadden we koffie, thee, een chocolade croissant, een heerlijk bladerdeeg broodje en een of andere mega worstenbrood met kaas. Het is niet alleen een hotspot voor toeristen, ook de Spanjaarden komen er graag.

3. Pintxo i Trago

Voor lekkere pintxos (Wim legt het uit als tapas op een stokbroodje) verwijst iedereen je steevast door naar Sargadi, maar toen we daar langs liepen, viel het ons vooral op hoe massaal en druk het was. We wandelden een stukje verder en kwamen toen bij Pintxo i Trago uit. Het is niet groot, maar wel super gezellig en de pintxos zijn om je vingers bij af te likken. Helaas kon ik er maar 4 op en heb ik dus lang niet alles uit kunnen proberen. Mochten we nog een keer terug gaan naar Valencia, dan ga ik sowieso hier weer eten!

Tapas op een stokbroodje

4. Járdin del Turia

In 1957 trad de rivier Turia zo ver buiten haar oevers dat de gemeente besloot het hele exemplaar droog te leggen. In eerste instantie zou er een autoweg van gemaakt worden, maar gelukkig staken de bewoners daar een stokje voor. Het gevolg? Een prachtig park waar je heerlijk doorheen kunt wandelen, heel veel kleine speelpleinen voor kinderen vindt, op een warme dag lekker kunt chillen en waar je op zondagochtend ondersteboven gelopen wordt door hardlopers. Nog toffer: ze hebben er super leuke fietspaadjes aangelegd. Huur een fiets en cross dus lekker dit leuke park door. Ik vond het een van de gaafste plekjes van Valencia.

5. Boulevard Austria

Niet iedereen besteedt zijn kostbare tijd tijdens een vakantie aan winkelen, maar mocht je dit toevallig wel doen (who's with me!?), dan kan je je hier prima vermaken! Je vindt er vooral veel grote, bekende merken, maar dat maakt het winkelen niet minder leuk. Bijkomend voordeel is dat kleding in Spanje onwijs goedkoop is. Helaas had ik maar een kwartiertje om te shoppen, maar dat was precies lang genoeg om een hele fijne sjaal en een superleuke panterprint short binnen te slepen.

6. Simple

Als we het dan toch over winkelen hebben. Voor het tofste souveniertje, of voor als je gewoon iets voor jezelf wilt kopen, moet je bij Simple zijn. Het is dat ik alleen handbagage bij me had, anders had ik die hele tent leeg gekocht. Ze hebben daar zoveel leuke spulletjes, dat ik zeker weet dat jij niet zonder iets te kopen de winkel verlaat.

Ik vond Valencia echt een geweldige stad en het is zeker een aanrader om eens te bezoeken. Welke hotspot zie jij als een absolute aanrader? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden