homepage

Review: zorgt de Puckababy Piep voor perfecte nachten?

Mijn dochtertje Mae was als baby geen makkelijke slaper. Ze hield ons regelmatig nachten wakker, omdat de wereld om haar heen veel te leuk was. Wij kregen als advies regelmatig om haar in te bakeren en de Puckababy Piep werd het vaakst genoemd. Dat moesten we natuurlijk uitproberen! En wat is een test van de Puckababy zonder review van de kersverse ouders?

De keuze voor dit inbakerslaapzakje was dus vooral gebaseerd op alle euforie erom heen. Zodra je je kindje hierin laat slapen, zijn gebroken nachten verleden tijd, zo werd mij verteld. Het internet staat vol met halleluja-verhalen en -reviews. Het nadeel is echter dat deze regelmatig voortkwamen uit sponsoring of andere weggeefacties. Hierdoor twijfelde ik soms aan de oprechtheid van de Puckababy reviews. Niet dat ik iemand beschuldig van oneerlijkheid, maar hoe oprecht ben je als je zo'n mooi slaapzakje hebt gekregen?

Deze review van de Puckababy Piep is totaal niet gesponsord, voor het geval je daar, net zoals ik, waarde aan hecht.

Mijn ervaringen met de Puckababy Piep in een review

Vol enthousiasme propte ik Mae in haar Puckababy Piep. Deze is geschikt voor kindjes tot 3 maanden. Omdat onze wup klein van stuk was, heeft ze er een stuk langer mee gedaan.

Het aantrekken van de Puckababy gaat heel gemakkelijk. De band in de slaapzak doe je om de buik van je kindje. Daarna rits je het zakje dicht (goed kijken dat er nergens een velletje tussenzit) en knoop je de onderkant vast. Dit doe je op basis van de lengte van je kleine druif.

Gaat de mop echt beter slapen door een Puckababy?

Ik moet heel eerlijk zeggen: het resultaat was direct zichtbaar. Waar we normaal 3 á 4 keer bij haar bedje moesten gaan zitten om Mae in slaap te zingen, gaf ze het nu na 1 liedje al op. Daarna sliep ze in een ruk 6 uur achter elkaar – ook niet verkeerd! Na de eerste nacht behoorde ik dan ook direct tot de inner circle van die hard fans. Puckababy Piep voor het leven!

Maar de tweede nacht was onze pretletter al een beetje gewend aan het gevoel. Ze sliep nog steeds direct in (heel fijn!) maar nu redde ze het maar 4,5 uur totdat ze weer wakker werd. En op die tijd zijn we blijven steken.

Ben ik fan?

Half om half! Het was heerlijk dat Mae vrijwel direct in slaap viel wanneer we haar inbakerden. Echter, doorslapen is dus geen garantie wanneer je gebruik maakt van een Puckababy. En hij is ook ietwat aan de prijzige kant (wij hebben er een in de aanbieding gekocht bij Bol.com voor € 34,-, maar de prijs verschilt natuurlijk). Als je heel handig bent, zou je ook gewoon normale inbakerdoeken kunnen proberen. Deze zijn over het algemeen een stuk goedkoper, maar vragen ook wat knoop-skills.

Wat vind jij van de Puckababy Piep? En hoe denk je over deze review? Ik ben heel erg benieuwd!

*dit artikel bevat affiliate links. Dit kost jou helemaal niets, maar ik ontvang per click of verkoop een klein percentage.

Gabriella

Bekijk de berichten

  • Hoihoi!
    Ik weet dat dit al een ouder blog is, maar ik wilde toch even reageren :-)

    Waarschijnlijk heeft je dochter de eerste nacht zo goed en lang geslapen omdat ze gewoon heel erg moe was! Je geeft zelf aan dat ze een voeding wil, dus het wakker worden zal in dit geval los staan van de puckababy. Het is heel normaal dat kindjes tot 4 maanden nog een nachtvoeding willen. Voor de papa's en mama's iets minder leuk :-))

    Arme ik, mijn dochter is tot bijna 8 maanden voor soms wel eens 2 nachtvoedingen gekomen. Kindjes verschillen. Ik ben zelf super tevreden over de puckababy maar meer zodat het kind - als het slaapt - rustig slaapt en zichzelf niet wakker houdt of maakt met allerlei rare bewegingen/reflexen.

    Het is een mooie grote meid geworden zie ik! Goed gedaan, ben er maar trots op ;-)

    • Hi Aless, bedankt voor je fijne reactie! Het is inderdaad een oudere blog, maar ik vind het altijd fijn om meer te weten te komen over dit soort zaken. Het is goed mogelijk dat het dat gewoon geweest is, alhoewel ze nu nog steeds niet altijd even best slaapt... Maar ik klaag niet, want het is inderdaad een prachtige dame geworden waar ik me toch een partijtje trots op ben. :)

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden