Categorieën Baby spamhomepage

10 x dit zegt een moeder maffioso

Als je zwanger bent, dan waarschuwen ze je ervoor: de moeder maffioso. Zo'n oermoeder die vanaf haar eerste menstruatie weet waar ze het voor doet. Uit die bloedende baarmoeder moeten zoveel mogelijk kinderen komen. De moeder maffioso kan je maar beter ontwijken. Zij zegt namelijk dingen waardoor je zeker weet dat je de allerslechtste moeder op aarde bent. 

      • “Slaapt jouw kind nog niet door? Noouu, dat is gek. Gertruida deed dat netjes met 6 weken al.” – Jep, als je van 00:00 uur tot 06:00 uur doorslapen vindt, dan deed ze dat inderdaad al, ja. Mijn kind houdt gewoon zoveel van me dat ze ook ‘s nachts lekker bij me wilt zijn.
      • “Oh, en grijpt ze ook nog niet naar dingen? Pfoe, ik vind het knap dat je daar nog niet van in de stress schiet.” – Ik voel de stressvlekken direct in mijn nek schieten.
      • “Geef jij geen borstvoeding? …. *doodse stilte*… – Ja, maar ik heb echt… Laat maar, ik ga mezelf niet nog eens verdedigen.
      • “Heb je nog geen school uitgezocht voor je kindje? Bernhard staat allang ingeschreven.”Duuuude, ze is 10 weken!
      • “Nee hoor, alles lekker op hun eigen tempo. Maar het is wel heel gek dat jouw dochter dit nog niet kan” – En daar ging mijn laatste beetje zelfvertrouwen als moeder.


    • “Past er iemand op jouw kleine als jij gaat sporten/winkelen/naar de kapper? Het is toch jouw kind? – Mijn kind, met een ongelukkige moeder als ze ook niet af en toe even haar eigen ding mag doen.
    • “Ik heb Angela-Marie lekker heel de dag bij me. Ik vind je echt een ontaarde moeder als je kindje overdag in haar bedje slaapt.” – Je vindt maar een eind weg. Mae doet geen oog dicht als ik haar niet af en toe in de stilte van haar eigen kamer leg.
    • “Ik vind het moederschap zo fijn. Ik geniet werkelijk van ieder moment!” – Ik ben oprecht een dolgelukkige moeder, maar als ik middenin de nacht naast het bedje van mijn dochter zit, omdat mevrouw alles liever doet dan slapen, vind ik mezelf best zielig.
    • “Die bevalling? Ogh kind, ik heb er nauwelijks iets van gevoeld.” – Hoe zal ik het eens omschrijven… Het voelde alsof mijn boven- en onderlichaam in tegengestelde richting van elkaar werden gedraaid. En dat dan keer een miljoen.
    • “Het moederschap zwaar? Welnee! Er is alleen maar plaats voor liefde.” – Liefde alom, maar ik gedij zelf toch iets beter bij meer slaap en minder verantwoordelijkheidsgevoel.

    Lieve mama, trek je niets aan van de moeder maffioso! Je doet het goed, topper.

    En ja, dat zeg ik ook stiekem tegen mezelf.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden