homepage

REVIEW – Foodhallen Rotterdam doet niet wat de naam belooft

Al tijden word ik jaloers van de prachtige en super culinaire foto's die in de Foodhallen Amsterdam worden gemaakt. De ene na de andere lekkernij vliegt me om de oren, maar helemaal naar de hoofdstad rijden zag ik niet zo zitten. Ik was dan ook zielsgelukkig toen ik zag dat de Foodhallen Rotterdam eraan zat te komen! Maar helaas maken ze hun mooie naam niet helemaal waar…

Je vindt de Foodhallen Rotterdam op de Kop van Zuid, precies tussen de Erasmusbrug en Hotel New York in. De locatie is geweldig en de nieuwe hotspot past ook helemaal in de levendige en hippe vibe die er hangt. Een van de grote voordelen is dat je heel veel stands op 1 plek hebt. Of je nu hamburgers, taco's of dumplings wilt eten, het kan allemaal. 3 keer raden wat ik die dag allemaal in m'n mond heb gepropt. 

Foodhallen Rotterdam: om trek van te krijgen en arm van te worden

Zodra je een stap in de Foodhallen zet, weet je dat je de place to be van het moment hebt gevonden. Alle stands hebben hun eigen identiteit, maar doordat de gehele hal dezelfde look heeft, straalt het uniformiteit uit. 

Stiekem had ik op internet al druk gezocht naar welke stands ik allemaal wilde bezoeken, maar om manlief ook het gevoel te geven dat hij iets te vertellen heeft, liepen we een rondje langs alle lekkernijen. De ene menukaart was nog lekkerder dan de ander en even twijfelde ik of ik niet gewoon alles moest proeven. Maar toen ik de (soms exorbitant) hoge prijzen zag, besloot ik dat ik mijn fortuin liever ergens anders op stuk sloeg. 

Domper

Uiteindelijk hield ik toch maar vast aan mijn plan en besloten we voor de taco's van Lima, de hamburger van Bavette en de dumplings van Baomazing te gaan. Als toetje namen we 2 cupcakes van Ten to Three mee. 

Jammer genoeg was er niet 1 lekkernij waar ik echt enorm enthousiast van werd. En zoals je misschien van mijn eerdere reviews wel weet, ben ik dat vrijwel altijd! De taco's waren erg lekker, maar zo onwijs pittig dat ik daarna alleen nog maar aan water kon denken. De hamburger was aangebrand en had vrij weinig smaak en de cupcakes waren te droog om 3 euro voor neer te leggen. 

Baomazing stelde gelukkig niet teleur. De bao's waren erg lekker en omdat je ‘maar' € 6,- voor 3 exemplaren neertelde, was hij ook relatief goedkoop ten opzichte van de andere stands. 

Voor het lekkere eten hoef je het wat mij betreft niet te doen, maar alsnog vind ik de Foodhallen Rotterdam een aanwinst voor de stad. Alleen al de bedrijvigheid, inspirerende omgeving en de verscheidenheid aan publiek dat er komt, maakt het, het brengen van een bezoekje waard. Vergeet dan alleen je portemonnee niet mee te nemen.  

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden