Categorieën Baby spamhomepage

Ik ben een loeder moeder (volgens het internet)

Voordat ik moeder werd, dacht ik altijd dat alle mama's united zouden zijn en een stevig front vormden tegenover de grote, boze buitenwereld. Oh boy, ik kon er niet meer naast zitten dan dat. Als moeders namelijk een ding doen, dan is het wel elkaar veroordelen. Met pek en veren word je over (de digitale) straat gesleurd, totdat je huilend in een hoekje eindigt. 

Vooral de forummoeders kunnen er wat van. Laatst was ik op zoek naar een voedingsschema, toen ik op het forum van Viva stuitte. Nou, geen groter broeinest voor mommy shaming dan dat, hoor. Anoniempje 872 vroeg heel onschuldig of het mogelijk was om Baby A voor het slapen gaan iets meer flesvoeding te geven, zodat de kleine hummel door zou slapen.

Kinderbescherming

Knietjes omhoog en knorren maar

Voordat ze goed en wel op enter had gedrukt, zaten er al 4 oermoeders op haar nek om Anoniempje 872 te veroordelen. Waarom gaf ze geen borstvoeding? En waarom wilde ze per se dat de kleine doorsliep? Ze hield vast niet genoeg van haar kindje als ze er ‘s nachts niet eens voor uit bed wilde. Wat was ze egoïstisch om zo aan zichzelf te denken. Hummeltje A had warmte en liefde nodig. Maar ja, dat rotte mens liet d'r kind ook vast in een eigen bedje slapen, in plaats van warm bij mama op d'r buik. Ze zouden de kinderbescherming in moeten schakelen!

Moedermaffia

Ik heb alle 95 reacties doorgelezen, maar Anoniempje 872 heeft niet meer gereageerd. Waarschijnlijk staat ze nog steeds met betraande ogen voor de spiegel, zichzelf afvragend waarom ze zo'n slechte moeder is. Ik kan er net zo goed naast gaan staan, aangezien ik ook heel wat dingen doe die door de moedermaffia wordt veroordeeld.

Zo slaapt Mae overdag op haar buik. Dat heeft ook niet mijn voorkeur, maar de keuze tussen niet slapen en buikslapen was snel gemaakt. En erger nog: dat slapen doet ze vaak in de box. Ze begint trouw in haar bedje, waarna ze na een uur vrolijk ligt te pruttelen. Vervolgens neem ik haar mee naar beneden, waar ze het op een brullen zet. Dat stopt pas op het moment dat ik haar op haar buik in de box leg. Ze knort eens twee keer, schuift haar benen onder haar buik en snurkt gerust nog een uurtje of anderhalf door.

Een ander goed voorbeeld: mijn doperwt krijgt de fles. Na 4 weken bloed, zweet, tranen en een te lichte baby was zowel zij als ik er volledig klaar mee. Nee, neem dan de helden van de moedermaffia. Tepelkloven, borstontstekingen, uren kolven, maar ze hebben gewoon doorgezet. Want zij houden wel van hun kind en iedereen die flesvoeding geeft, niet.

Blij kind, blije mama

Gelukkig ben ik inmiddels zo wijs om me hier niets van aan te trekken (en om niets op een forum te vragen!). Zo lang ik een blije tuinkabouter in mijn armen heb, vind ik het allemaal prima. Mae'tje huilt, Mae'tje lacht. Mae is een ongelooflijk knappe baby die het waanzinnig goed doet, ondanks dat ze op haar buik slaapt en flesvoeding krijgt!

Heb jij het weleens aangedurfd om iets op een forum te vragen? Of ken jij ook fora waar iedereen wel met respect wordt behandeld? Ik ben benieuwd! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden