homepage

Hoe ga jij de laatste maand van het jaar supersuccesvol maken?

Nog maar een 1 maand en 4 dagen, dan zit 2019 er ook al op. Man, ik weet nog dat ik in januari met mijn dochter door de sneeuw liep en nu ben ik opeens bezig met een terugblik op de afgelopen 12 maanden. Hoe kijk jij terug op wat geweest is? Is dat met een gelukkig gevoel of juist teleurgesteld? En hoe ga jij de laatste maand van het jaar supersuccesvol maken?

Eerlijk is eerlijk, mijn (zakelijke) jaar was bewogen. Op 9 januari zat ik met Ymkje van MultiplYMe om de tafel. Mijn blog liep (en loopt!) goed en zij wilde weten hoe ik dat deed. Ik had toen het domein van De Blogbaas al gekocht, maar wist nog niet wat ik ermee wilde. Door het kopje koffie met deze powervrouw werd ik aan het denken gezet. Was ik echt gelukkig met mijn huidige baan en leven? Wilde ik niet veel meer? Een verandering op werk zorgde ervoor dat ik in maart de knoop doorhakte: ik zegde mijn baan op en ging ondernemen.

Geloven in wat je doet

Het was ook het jaar van de spirituele ontwikkeling en doorbraken op het gebied van mindset. Ik had mijn baan niet op durven zeggen als ik niet in mezelf zou geloven en ik heb gemerkt dat dit eigenlijk de kracht van alles is. Sindsdien probeer ik niet meer, maar doe ik het gewoon. Zo heb ik mijn business omgezet in De SEO-School en ga ik me nog meer richten op ondernemers. Doodeng, maar dan ook echt. Ik deed het met knikkende knieën. Maar ik geloof er wel in.

Laatst zei ik per ongeluk toch tegen een vriendin dat ik het ging proberen, waarop zij zei: “Nee, je doet het gewoon. Ik mag ook nooit iets proberen!”

Touché.

Geloven in jezelf is zo ontzettend belangrijk, want als jij dat niet doet, doet niemand het. Als jij jezelf al niet serieus neemt als werknemer, als ondernemer, als moeder, als gelijkwaardige partner, als… eigenlijk alles, dan doet die andere partij het al helemaal niet.

Je hebt nog een maand om te knallen!

Wat wil jij in 2019 nog voor elkaar krijgen wat je het afgelopen jaar nog niet is gelukt? Je hebt nog een maand om dit voor elkaar te krijgen en ik weet zeker dat je iets kan noemen. Het hoeft niet groot te zijn. We hoeven niet allemaal ontslag te nemen, uit een moeilijke vriendschap te stappen (alhoewel dat wel een goed idee is) of een andere zware beslissing te nemen. Het kan ook gewoon een keer voor jezelf kiezen zijn, of jezelf iets gunnen wat je eigenlijk veel eerder had moeten doen. Zal ik aftrappen?

In december 2019:

  • Plan ik een dag voor mezelf in waarin ik helemaal alleen echt ga ontspannen en niet 9 miljoen andere dingen aan mijn hoofd heb. Ik weet niet eens meer wanneer ik dit voor het laatst gedaan heb, dus daar is het wel weer eens tijd voor!

Ik ben heel erg benieuwd hoe jij de laatste maand supersuccesvol gaat maken! Wil je dit met mij delen? Doe dat dan in de comments!

Gabriella

Bekijk de berichten

  • Ik kan me ons gesprek nog levendig herinneren :) Heeft een mooie wending gegeven voor ons beide!
    Wat ik in december nog ga doen is 5 kaartjes sturen naar mensen die mijn leven op de een of andere manier hebben bewogen dit jaar. Om ze te vertellen wat ik aan ze heb gehad en om ze te bedanken :)

    En jouw doel klinkt ook wel heel fijn....!

    • Wat een lief en mooi doel zeg! En het heeft zeker voor ons allebei een hele mooie wending gekregen. Dat wordt volgende week proosten met een kopje thee. :)

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden