Categorieën Baby spamhomepage

Het eerste hapje van Mae (en waarom ze dus kennelijk toch op haar moeder lijkt!)

Oh, wat keek ik er naar uit: haar allereerste hapje! Natuurlijk weet ik dat het nog wel even duurt voordat ze aan de truffelrisotto zit, of dat ik haar mag uitleggen hoe lekker portobello is, maar hoe leuk is het dat ze nu iets anders krijgt dan de fles!? En stiekem hoopte ik ook dat ik eindelijk een glimp van mezelf zou terug zien in Mae. Nou, dat heeft ze dubbel en dwars waargemaakt! 

Haar allereerste hapje bestond uit pompoen. Zelf is het echt ‘ik hartje pompoen', dus dat vond ik een zeer geschikte starter. Pas veel later bedacht ik me dat oranje natuurlijk best vlekt enzo, maar dat mag de pret niet drukken. Ook als oranje Hulk vind ik haar enorm schattig!

Met bord en al

Pompoen!

Uit luiheid heb ik gekozen voor de voorgesneden (maar wel verse!) pompoenblokjes van de Ap. Voordat ik aan de slag ging met de staafmixer, heb ik ze gestoomd in de oven. Het was even inschatten hoe lang het moest, maar na een kwartiertje had ik heerlijk zachte pompoen.

Mae stuiterde van de spanning bijna uit haar stoel en was helemaal klaar voor haar eerste kennismaking met het grote mensen eten. Hapje 1 ging nog voorzichtig naar binnen, maar al snel speelde ze voor kliko, alhoewel we niet eens op haar voeten hoefden te staan voor een open mond. Of ze het echt onwijs lekker vond, weet ik niet, maar ze was in ieder geval nieuwsgierig genoeg om het hele voorraadje pompoen bijna met bord en al naar binnen te proppen.

Ze lijkt hierin gelukkig wel als 2 druppels water op mij! Tot nu toe is ze in alles zo'n beetje een kopie van Wim, dus ik ben blij dat ik toch nog iets van mezelf in haar terugzie.

Bloemkool

Inmiddels proberen we al een paar dagen de pompoen uit en ligt haar volgende hapje klaar: bloemkool. Dit is een stuk minder zoet dan haar eerste groente, dus ik ben benieuwd of ze daar ook enthousiast van wordt.

Met welk eerste hapje ben jij begonnen? En hoe vond je kleine wup het? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden