Onze lieve, kleine Erwt is gedoopt! Op zondag 23 juli mocht ze een duik nemen in het doopfont. En waar ze thuis altijd moord en brand schreeuwt als ze in het badje moet, deed ze nu alsof het haar grootste hobby was. Hoe de doop verder verliep, welke prachtige cadeaus Mae gekregen heeft en hoe ze eruit zag, lees je in deze blog! 

Zwemmen in de jurk.

Mae is gedoopt in mijn oude doopjurk, wat weer de oude trouwjurk van mijn moeder was. Dit maakte het extra speciaal. Er was alleen een klein probleempje. Ik was, laat ik het netjes zeggen, ietsje dikker op die leeftijd. Met 8 weken woog ik 6 kg, terwijl Mae nu met 10 weken de 4,5 kg aantikt. M'n pretletter verdween dus bijna in haar jurk. Alhoewel ze de hele tijd erg bedenkelijk keek, heeft ze gelukkig niet geprotesteerd.


Peter en Meter

Het doopmoment

Onze kleine wup is als enige baby tijdens een gewone viering gedoopt. Als eerste stelde de pastoor de doopvragen die Wim en ik, en haar Peter en Meter moesten beantwoorden. Heel vroeger waren de Peetouders diegenen die de zorg overnamen als de echte ouders wegvielen, maar tegenwoordig worden de Peter en Meter meer gezien als extra speciale oom en tante die Mae flink in de watten kunnen leggen. Haar Peter is de broer van Wim en haar Meter mijn zus.

Het doopmoment

Na het beantwoorden van de doopvragen (die bestaat uit: “Welke naam krijgt het kindje?” en “Gelooft u…. enzovoort”) werd Mae echt gedoopt. De pastoor goot driemaal een klein beetje water over haar hoofdje en zalfde haar daarna. Zoals ik al eerder schreef, is ze absoluut niet gediend van haar badje, maar nu gaf ze gelukkig geen kik. En dat is maar goed ook, want als ze echt boos is, dan rennen ze in Groningen de schuilkelders in.

Cadeaus

De taart!

Na de doop dronken we met z'n allen koffie en genoten we van een prachtige taart. Deze was gemaakt door het zusje van mijn schoonzus. Hij was niet alleen super mooi, maar ook nog eens ongelooflijk lekker! (Tip voor als je nog een taartenbakker zoekt). Mae is overladen met cadeautjes, waaronder drie Bijbels. Ze zijn voor verschillende leeftijden, waardoor we al vroeg mooie verhalen kunnen vertellen! Ook is haar Nijntje collectie weer flink uitgebreid en is ze weer een berg mooie kleertjes rijker.

Sinds de aanslag in Nice tellen Wim en ik onze geluksmomenten en dit was er zo overduidelijk één. Wat een geweldige dag! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden