Categorieën Baby spamhomepage

Vaccineren lijkt alleen nog maar voor losers te zijn

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over vaccineren. Ik heb lang getwijfeld of ik het moest doen, aangezien de hele wereld opeens tegen vaccineren lijkt te zijn. Het stuk riep zoveel reacties op, dat ik me heb verdiept in de wondere wereld van de voor- en tegenstanders. 

Mama-magazines gaan er prat op. Bijna wekelijks plaatsen zij een artikel over het zetten van een vaccinatie en durfen daarbij gerust ferme taal te gebruiken. Over het algemeen zijn de magazines zelf allemaal pro vaccineren, maar de reacties die onder de socialmediaposts verschijnen, laten toch een hele andere kant zien.


Dom, dommer, domst

Het grappige is nog dat Marjolein eindigt met ‘iedereen voedt zijn kinderen op, op zijn eigen manier'.

Met een bak popcorn in mijn hand heb ik alle comments onder een Facebookpost van Me-to-We gelezen. Het merendeel was tegen vaccineren en liet zich dan ook duidelijk horen. Degenen die hun kind wel laten inenten, zijn losers, dom, hebben zich niet ingelezen en laten hun kinderen expres inspuiten met gif. Alleen hele, hele, hele slechte moeders doen dat (gek, op een of andere manier worden de papa's nooit aangesproken hierop).

Grachtengordel-hip

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik best onzeker werd van de tegenstanders die zo fel zijn. Wauw, daar zit me toch een partijtje pit achter. Dan moet het wel echt slecht zijn. Totdat ik een bitchslap kreeg van een vriend die zich al jarenlang bezighoudt met vaccineren en hier ook zijn werk van heeft gemaakt. Hij gaf aan dat je een honderdtal jaar aan studie niet af kan zetten tegen een moeder die zich een avondje ingelezen heeft.

Begrijp me niet verkeerd, ik laat iedereen in z'n waarde wat betreft het vaccineren. En als jij vindt dat jij volledig op de hoogte bent over alle do's and don'ts, dan moet je vooral achter je keuze blijven staan. Maar ik heb het idee dat het vooral onwijs hip en modern is om je kind niet te laten vaccineren. Dit gevoel wordt nog eens versterkt doordat het grootste gedeelte van de niet-inenters geen religieuze achtergrond heeft, maar bezwaren tegen het vaccineren zelf.

Daarnaast speelt bangmakerij een hele grote rol. Hoe harder er geroepen wordt dat er kwik en andere zooi in de vaccinaties zit, hoe banger mensen worden. Deze groep leest zich niet meer in, maar roept meteen dat er niet gevaccineerd wordt.

Overigens zit er geen kwik in een vaccinatie. Luister en kijk hier maar even naar. 

Lezen en daarna weer lief zijn

Ik vel geen oordeel over mensen die vaccineren of die juist besluiten om dit niet te doen. Zolang het geven van een vaccinatie nog niet verplicht is, is de keuze geheel aan de ouders zelf. Lees je dus vooral goed in als je twijfelt en welke beslissing je ook neemt, onderbouw je standpunt goed. Roepen dat alleen losers vaccineren, is net zo stom als zeggen dat ouders die niet vaccineren, geen kind verdienen.

En nu zijn we met z'n allen gewoon weer apelazerus lief voor elkaar, goed!?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden