Categorieën Baby spamhomepage

Lieve mama, waarom ben je niet gewoon eerlijk?

Je baby sliep binnen een week al door en het moederschap zwaar noemen? Welnee, dat is onzin. Al wordt het vuur je aan de schenen gelegd: jij wilt gewoon niet de waarheid spreken. Lieve mama, waarom ben je niet gewoon eerlijk? 

Lieve mama,

Ik zie de wallen onder je ogen en als je kleine begint te huilen, trilt je rechter ooglid van de stress. Maar zeggen dat het je allemaal zwaar valt, ho maar. Het moederschap is een groot feest en jij weigert de ballonnen te laten knappen.

Mijn baby slaapt niet door. Ik vind het vervelend en jammer, maar ik schaam me er niet voor. Ik ben er compleet eerlijk over. Ze heeft honger ‘s nachts en ze is er gewoon nog niet aan toe om een hele nacht door te slapen. Balen, maar eerder voor haar dan voor mij. Totdat mijn kleine druif er aan toe is, ga ik gewoon mijn bed uit.


Of ik niet moe ben? Jawel, soms tot op het bot. Dan weet ik van moeheid niet meer hoe ik nog rechtop moet zitten. Op dat soort momenten vind ik het allemaal best zwaar. En daar schaam ik me ook niet voor. Het moederschap is ook best zwaar. Ja, je krijgt er heel veel voor terug. En ik zou met heel mijn hart voor altijd moe willen zijn als dat mijn meisje gelukkig zou maken, maar ontkennen dat het zwaar is? Nee, dat gaat niet.

Jij, lieve mama, doet dat echter wel. Bij jou hangt de vlag altijd uit. Jouw kind huilt nooit en slaapt vanaf de eerste dag door. Jouw kind doet alles precies zoals in het boekje en je kan je mond niet open doen zonder dat daar een compliment voor je eigen kind uit rolt.

Is dat echt zo? Nee, natuurlijk niet! Maar op een of andere manier durf jij niet eerlijk te zijn over hoe het met jou en je kleine gaat. Jij noemt het een goede nacht als je 6 keer naast je bed hebt gestaan en jij verzwijgt dat je af en toe huilend in een hoekje zit. Waarom je per se wilt liegen over jullie ontwikkeling weet ik niet, maar ik vermoed dat het onzekerheid is.

Laat dat gewoon lekker los. Als je van je kindje houdt en je hebt er alles voor over, dan ben je sowieso een goede moeder. Wat kan jou het dan schelen dat het ‘s nachts niet door slaapt of dat het huilt middenin de supermarkt? Het is een baby, geen robot.

Dus lieve mama, niet meer liegen en gewoon lekker eerlijk zijn over hoe het echt gaat. Dat is voor alle andere mama's ook een stuk fijner.

Liefs,

Een mama waarvan de baby nog niet door slaapt en die echt weleens moe is en daardoor haar man onterecht uitscheldt (sorry daarvoor, liefje).

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden