Categorieën homepageMindset

Laten we de aarde schoon houden voor onze kleintjes + een te gekke Seepje winactie!

Sinds de komst van Mae ben ik veel milieubewuster. Zo eten wij nog maar 2 á 3 keer per week vlees en wordt het afval streng gescheiden. Ik ben met name erg strikt als het op plastic aankomt. Dat verdwijnt allemaal netjes in een aparte zak en wordt 1 keer per 2 weken naar de plastic afvalbak gebracht. Seepje is nog veel kritischer en daar word ik natuurlijk erg enthousiast van. Deze samenwerking is er dan ook 1 om trots op te zijn!  

De geboorte van mijn kleine wup heeft ervoor gezorgd dat ik opeens doorheb dat we het nog heel lang met deze prachtige aardbol moeten doen. Hoe meer plastic we gebruiken en hoe vaker we dingen verspillen, hoe eerder hij nog viezer wordt dan dat hij eigenlijk al is. En als ik iets met heel mijn hart wil, dan is het dat Mae net zo van de mooie natuur mag genieten als Wim en ik dat graag doen.

Een beter milieu begint bij jezelf en bij Seepje

Alhoewel het ontzettend cliché klinkt, is het wel echt waar: een beter milieu begint bij jezelf. Dus doe ik er veel aan om zo groen mogelijk door het leven te gaan. Seepje is het helemaal met me eens, maar gaat zelfs nog een stapje verder. Dit geweldige bedrijf maakt wasmiddelen en reinigers op basis van de Sapindus mukorossi vrucht. Het is dierproefvrij, goed voor het milieu èn Seepje helpt ook nog eens de schillenboeren in de armere delen van de wereld. Hoe dat precies zit? Zo!

Seepje gebruikt alleen de beste natuurlijke ingrediënten en samen betalen we daar een eerlijke prijs voor! Zoals de schil van de Sapindus vrucht uit India en Nepal, die een natuurlijke zeep bevat. De afwasmiddelen van Seepje bestaan voor 80% uit superschillen-extract. Dat is niet alleen mooi voor het milieu, ook creëren ze betere leef- en werkomstandigheden voor de schillenboeren. En in Nederland werken de kanjers van de sociale werkplaats met veel plezier voor Seepje.

En weet je wat ook zo fijn is? De verpakkingen van Seepje bestaan voor 97% (!) uit gerecycled plastic.

Zo kan je de wasmiddelen van Seepje winnen!

Ik had de eer om de nieuwe wasmiddelen van Seepje met de geuren Tintelfrisse Limoen en Swingende Citrus te testen en dat heb ik met overgave gedaan. Wat een geweldig lekker ruikende afwasproducten! En je krijgt er ook nog eens heerlijk zachte handjes van. Alhoewel ik je eerlijk moet bekennen dat ik al fan was toen ik ontdekte hoe milieuvriendelijk zij bezig zijn.

Seepje is de beroerdste niet, want ook jij maakt kans op zo'n fijn pakket! En daarvoor hoef je niet eens zo heel veel geks te doen. Laat me onder mijn Instagrampost weten waarom jij dit pakket graag wilt winnen en wat jij voor het milieu doet. De winnaar wordt op 17 augustus bekend gemaakt.

Doe jij mee met deze te gekke actie? Ik zie je (reactie) snel op Instagram! 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Seepje. Deze winactie is alleen voor Instagram en om kans te maken op de producten dien je ook via dit kanaal te reageren. De winnaar wordt gekozen op basis van loting. 

 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden