Categorieën Baby spamhomepage

5 totaal onverwachtse dingen die dreumesen doen

Men zegt dat het eerste jaar van een kindje even doorbijten is, maar dat het daarna makkelijker wordt. Op het gebied van slapen is dat (in ons geval) zeker zo, maar verder vind ik het allemaal een stuk heftiger nu Mae 1 is geworden. Deze 5 dingen doen dreumesen namelijk die ik totaal niet had verwacht!

1. Ze hebben een mening en uiten die ook

De eerste 12 maanden maakte Mae het niet echt uit waar je haar mee naartoe nam. Ze ging zitten, wachtte rustig totdat haar papa en mama klaar waren en ging dan weer mee naar huis. Nu laat ze zich opeens horen als ze ergens niet wilt zijn of juist niet meer mee terug wilt. “Ho, ho, ho, mamaatje, dacht jij al uit de speeltuin te kunnen vertrekken als ik nog niet 822 keer heen en weer ben gegaan op de schommel!?”

2. Ze gaan er opeens vandoor

Ze gaan opeens knuffelen.

Weet je nog, de tijd dat ze rustig op een kleedje lagen en hele verhalen hielden tegen de blokken? Ze verschoven geen millimeter en je kon rustig de deur open laten staan want weg gingen ze toch niet. Nu zit Mae halverwege de trap als ik niet oplet of ze sjeest de tuin uit op haar loopfiets. Ik hou alvast m'n hart vast voor als ze straks echt loopt. Misschien is zo'n tuigje nog niet eens zo'n gek idee.

3. Ze studeren voor kamikaze piloot

Het traplopen vind ik al behoorlijk gevaarlijk, maar dat heeft mijn kleine wup redelijk onder controle. Wat ze echter nog steeds niet doorheeft, is hoe ze van de bank moet komen. Erop klimmen is geen probleem, eraf kost echter meer moeite en doet ze ook het liefst met haar hoofd richting de grond.

4. Ze zijn ontzettend ongeduldig en licht ontvlambaar

Het lontje van Mae is vrij kort, maar goed, het is dan ook een temperamentvol meisje. Datzelfde lontje is echter gehalveerd sinds dat ze is veranderd in een dreumes. Inmiddels ben ik het redelijk gewend, maar wat werd ik er in het begin zenuwachtig van, zeg. Je kan nog geen 3,5 seconden doen over het smeren van haar boterham voordat ze het op een brullen zet. Een stervende zwaan is er niets bij.

5. Ze beginnen met je te knuffelen

Ik overdrijf niet als ik zeg dat het het allerbeste gevoel van de wereld is: een knuffel krijgen van je eigen kindje. Mae heeft het knuffelen net ontdekt en alhoewel ze er nog niet heel scheutig mee is, ontvang ik af en toe wel een dik exemplaar van haar. En dat is ook precies het moment waarop ik alle zorgen en stress van bovenstaande punten weer vergeet.

Wat vond jij de grootste verandering toen jouw baby opeens een dreumes werd? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden