homepage

REVIEW: De lekkerste pizza’s en cannoli’s eet je bij Sugo

Euforisch was ik, toen mijn bezoek aan Sugo eindelijk gepland stond. Dit originele pizzarestaurant stond al eeuwen bovenaan mijn lijstje en ik had er alleen maar goede verhalen over gehoord. Daarnaast zijn de pizza's die er worden geserveerd mega fotogeniek, dus ik moest daar gewoon heen! 

Sugo heeft inmiddels 3 vestigingen: 2 in Rotterdam en 1 in Amsterdam. Mijn allerplantaardigste vriendinnetje en ik kozen voor het Rotterdamse restaurant op de Aert van Nesstraat. De grappige teksten op de muur en de vitrine vol heerlijke pizza's laten je direct zien dat je je in een onwijs Instagramwaardig tentje bevindt en alhoewel het ook heel hip oogt, is de sfeer ontspannen en relaxed. Of je nu in je oude kloffie binnenkomt of op stiletto's; je bent welkom.

Pizza's zover als je kan kijken

Hier word je toch gelukkig van?

Sugo serveert pizza's al taglio: kleurrijke en ambachtelijke pizza's die in stukken geknipt worden met een schaar. Het zijn rechthoekige lekkernijen belegt met zo'n beetje alles waar je trek in hebt. Er staan namelijk maar liefst 20 verschillende soorten op de kaart! De bodem van de pizza is precies zoals ik het lekker vind: dun, luchtig en knapperig.

We stonden al een tijdje te dralen voor de vitrine, maar omdat er zoveel keuze was, kwamen we er niet echt uit. Daarom besloten we voor de vega pizza plank te gaan. Je krijgt dan 8 verschillende soorten pizza's, zodat je van alles wat hebt. Naast de groentepizza's heb je ook nog planken met een vlees- en vispizza's.

Foodieheaven

Precies!

Welke het lekkerst was, durf ik niet te zeggen. Eerlijk gezegd vond ik ze allemaal verrukkelijk! Als ik er een paar moet nemen, dan sprongen de pizza's met gekarameliseerde ui en walnoten, en die met truffelroomsaus er echt uit. Maar ook die met portobello en gorgonzolasaus was om je vingers bij af te likken.

Het fijne is dat de pizza's ook echt goed belegd worden. Het komt nog weleens voor dat je een pizza met zeevruchten bestelt en je welgeteld 3 garnalen terugvindt op je bord. Dat is bij Sugo niet het geval. Kleine tip van Flip: 1 plank voor 2 personen is wellicht wat enthousiast. We zaten proppievol en toen lagen er nog 8 stukjes op ons te wachten.

Altijd plek voor een toetje

Maar naar huis gaan zonder toetje is geen optie! We genoten allebei van een heerlijke cannoli en toen mijn plantaardigste vriendinnetje alleen nog plek had voor een cappuccino, besloot ik nog een tiramisu met Oreo's en Baileys naar binnen te schuiven.

Jep, ik schaamde me een klein beetje na afloop. Maar who cares als je zo lekker kan eten!?

Ik weet zeker dat ik Sugo nog heel vaak ga bezoeken. Al was het alleen maar omdat ik verslaafd ben geraakt aan de canoli's en ik nog minimaal 10 pizza's wil uitproberen. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden