Categorieën Baby spamhomepage

4 gezonde lifehacks voor een kersverse moeder

Een baby slokt best veel tijd op, en eerlijk is eerlijk, gezond leven doet dat ook. Een patatje is makkelijker gemaakt dan een groenterijke maaltijd en je ploft sneller op de bank dan op een yogamat in de sportschool. Vroeger dacht ik dat het allemaal wel meeviel, maar sinds Mae er is, moet ik echt goed plannen wil ik mijn ‘gezond leven' vol kunnen blijven houden. Deze 4 gezonde lifehacks voor een kersverse moeder helpen mij daarbij. 

1. Kook wanneer je kan

Mae, en de meeste baby's als ik andere moeders mag geloven, vraagt het meeste aandacht rond etenstijd. Kennelijk is mij in de keuken zien staan voor haar een trigger om lol te willen trappen. Koken is dan een behoorlijke uitdaging en daarom maak ik het ook altijd op de momenten dat Mae slaapt. Dingen als ovenschotels of een wraptaart zijn dan de perfecte maaltijden. Het enige wat je rond zessen hoeft te doen, is dat ding in de oven schuiven.

2. Leg iets gezonds klaar

Nu heb ik bijna altijd trek (ik ben van nature een hongerig mens), maar als het zo erg wordt dat ik bijna aan mijn eigen vingers ga kluiven, zorg ik dat er wat gezonds in de koelkast ligt. Vaak is dat bananenbrood, maar het kunnen ook schijfjes komkommer of reepjes paprika zijn.

3. Maak een planning

Iedere week maak ik een planning wanneer ik kan gaan sporten. Omdat ik heel (heel!) graag mijn oude figuur weer terug wil, moet ik daar wel een beetje m'n best voor doen. Dat resulteert in 4 keer sporten per week en dat vraagt weer om een strak schema. Omdat manlief graag hardloopt en dit ook wilt blijven doen, verdelen we iedere zondag trouw de avonden. En we zien elkaar echt nog weleens, hoor. Iedere avond, vlak voordat we het bed instappen. (grapje)

4. Wandelen

Buiten het feit dat onze Toeter met zijn enorme gezelligheid echt een aanwinst is voor ons gezin, is het ook nog eens een stuk achter de deur om elke dag minimaal een uur te wandelen. Iedere middag trekken we er met z'n drieën op uit: Mae in de kinderwagen, Toet aan de riem en ik probeer al zwetend beide projectielen in goede banen te leiden. Wandelen klinkt niet echt heel zwaar, maar als je er iedere dag even op uit gaat met je kleine, verbrand je toch heel wat kcal. En buitenlucht is ook nog eens goed voor jullie allebei.

Voorkom gemakzucht

Dit is geen echte lifehack, want ik heb geen tips hoe je gemakzucht kan voorkomen. Je moet het gewoon doen. Ik merkte tijdens mijn zwangerschap ook dat ik vaak dacht: ik word toch dik, dus ik kan wel een zak snoep kopen. Maar dat is natuurlijk mega stom. Hoe meer jij je best doet voor jezelf, hoe beter je je voelt.

Gabriella

Bekijk de berichten

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden