Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Vegan boterkoek

24 september 2020 by Gabriella 4 Comments

Vegan boterkoek is minstens net zo lekker als gewone boterkoek. Zo. Ik heb het gezegd. En het is nogal een statement, maar er is geen woord aan gelogen. Het verschil tussen beide versies is, natuurlijk, de gebruikte boter. Verder zijn de recepten identiek, net als de smaak.

Wist je dat boter een beschermde naam is? Iets mag pas boter heten als er minimaal 80% melkvet in zit. Technisch gezien is mijn boterkoek dus helemaal geen rechtmatig exemplaar. Ik zou hem eigenlijk plantaardige b-eau-terkoek moeten noem, of iets dergelijks.

Rebel als ik het ben, hou ik het gewoon lekker bij vegan boterkoek. Net zo lekker als de gewone, maar dan ontzettend plantbased.

Vegan boterkoek

Ingrediënten voor vegan boterkoek

  • 200 gram Flora Plant Ongezouten
  • 200 gram bloem
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 theelepel vanille-essence

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
  2. Snijd de koude ‘boter‘ in blokjes en doe deze samen met de suiker, het bloem en de bakmeel in een kom. Voeg vervolgens het zout en de vanille-essence toe.
  3. Kneed alles goed door elkaar, totdat je een stevige bal hebt.
  4. Beleg een taartvorm (of boterkoekvorm) met een bakpapiertje en vet de randen in.
  5. Druk het boterkoekdeeg plat en zorg ervoor dat het gelijkmatig is verdeeld.
  6. Schuif hem voor minimaal 25 minuten de oven in. Hij wordt niet zo bruin als de normale boterkoek, omdat hier geen ei doorheen zit.
  7. Laat de vegan boterkoek afkoelen en zet hem daarna minimaal 1 uur in de koelkast voordat je hem aansnijdt.

Geniet ervan!

Ga jij toch liever voor de ‘normale' boterkoek? Bekijk dan hier mijn lekkerste boterkoekrecepten. Uiteraard kan je hier de boter ook voor de plantaardige versie vervangen.

Delen is lief!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« Erwtjes dagboek – maand 40
Koekjes dagboek – maand 5 »

Comments

  1. Yvette says

    27 september 2020 at 16:11

    We hebben gister deze boterkoek gemaakt en vinden deze zeer geslaagd. Dank je wel voor het recept, makkelijk en snel te maken en superlekker!

    Beantwoorden
    • Gabriella says

      28 september 2020 at 14:31

      Wat leuk om te horen, Yvette! 🙂 Hij staat hier ook alweer op de planning, want het is echt een feestje om te maken en te eten.

      Beantwoorden
  2. Annemarie says

    26 februari 2021 at 13:05

    Ga deze straks proberen te maken. Ben benieuwd!
    Voor een mooie bovenkant; Meng 2 eetlepels sojamelk met 1 theelepel ahornsiroop en bestrijk hiermee.

    Beantwoorden
    • Gabriella says

      1 maart 2021 at 19:57

      Wat een mooie toevoeging, Annemarie! Dat ga ik eens proberen. Dankjewel!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker
  • Koekjes dagboek – maand 31
  • Maggie’s dagboek – maand 11

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (47)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (608)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (36)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in