Weet je wat grappig is? Op mijn gezonde foodblog is het recept van de vanille boterkoek het best bekeken. Zit je dan, met je goede gedrag. Niets de gehele wereldbevolking aan een gezond patroon helpen, snaaien willen ze juist! Nou ja, u vraagt, wij draaien. Daarom bedacht ik deze overheerlijke kruidnoten boterkoek. Ja, ja, met boter en suiker. 

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 2 flinke eetlepels speculaas en koekkruiden
  • 1 ei
  • 1 snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en haal de boter uit de koelkast zodat hij zacht kan worden.
  2. Snijd de roomboter in kleine stukjes en doe deze samen met de suiker, zout en de kruiden in een grote kom. Gooi de mixer er maar flink tegenaan, want het is de bedoeling dat het een smeuïge bedoening wordt.
  3. Tip van flip: proef even of er genoeg speculaassmaak aan het mengsel zit. Is dit niet het geval, doe er dan nog een beetje speculaas en koekkruiden bij.
  4. Meng een ei door het beslag, gevolgd door de bloem. Het mengsel wordt stevig, dus het laatste stukje moet je met je handen kneden.
  5. Vet een bakvorm in en beleg de bodem met bakpapier. Druk je boterkoek to be goed aan. Zodra je bodem helemaal bedekt is, kan je met een vork de o zo bekende boterkoek-streepjes trekken.
  6. Schuif de kruidnoten boterkoek voor 30 minuten de oven in. Laat hem daarna goed afkoelen. Het lekkerste is hij wanneer je hem, als hij helemaal afgekoeld is, nog een aantal uur in de koelkast zet.

Ter decoratie kan je er een paar chocolade kruidnoten op doen. Super lekker en het staat ook nog eens gezellig. Geniet ervan! 

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden