Door deze 5 tips bereik jij op je dooie akkertje je summer body

Ja, ja, ja, ja! Over een maandje of 5 staat de zomer alweer voor de deur en ik kijk er reikhalzend naar uit. Sterker nog, reikhalzend dekt de lading niet eens. Ik kan het vers gemaaide gras al ruiken, de warmte van de zon op mijn huid voelen en mijn witte benen onder een zomers kort rokje zien. Oh ja, dat is waar: zodra het zomer is, vervallen de comfortabele warme truien en moet je weer in de skin showende kleding. Sta je er op dit moment nog niet zo strak voor? Geen nood. Met deze 5 tips bereik je op je dooie akkertje je summer body

1. Definieer het begrip summer body

Ieder lichaam dat de zomer haalt, is een summer body. Wat dat betreft is er dus weinig werk aan de winkel. SCORE! Echter, misschien wil je wel wat strakker in je vel zitten en dan moet je aan de bak. De grootste fout die je kan maken is om jezelf te meten met de meisjes op Instagram. Ten eerste zetten zij zich extreem voordelig op de foto en ten tweede hebben zij 99 van de 100 keer een totaal andere bouw. Kijk bijvoorbeeld eens aan mij. Ik mag dan sterk en fit zijn, maar pas echt niet in maat 36 en daar streef ik dan ook niet naar. Visualiseer dus een summer body dat ook haalbaar is voor jou.

2. Skip de zwemmende calorieën

Heb jij ook zo'n zin in de zomer?

Ik ga je natuurlijk niet meer vervelen met verhalen over het creëren van een calorietekort enzo, want dat weet je natuurlijk allang. Wat je misschien nog niet wist, is dat je zonder het te weten heel wat calorietjes achterover klokt. Denk maar eens aan een glas Spa Citroen Cactus, een flinke plens Ice Tea of een wijntje. Heel gezellig is het niet, maar als je deze drankjes dagelijks drinkt en ze vervangt voor water of thee, dan kan het zomaar tot wel 500 kcal schelen!

3. Maak een voor- en nafoto

Een plaatje van Doutzen Kroes op je koelkast plakken omdat je er zo uit wilt zien als zij, heeft geen zin. Wat dan wel werkt? Wekelijks jezelf vergelijken met… jezelf! En niet door op de weegschaal te gaan staan, maar daar iedere week op dezelfde manier een foto van je spiegelbeeld te maken. De ene week zie je amper verschil en de andere week heb je echt een flinke stap gemaakt. Een betere motivatie kan je niet hebben om voor die summer body te gaan.

4. Eet iedere dag iets anders

Ik ben 2 keer bijna 20 kg afgevallen en 2 keer bleek het ultieme recept een afwisselend eetpatroon te zijn. Iedere ochtend sta ik met een ander ontbijtje op en iedere avond eet ik andere groenten en koolhydraten. Zo hou ik het niet alleen leuk voor mezelf, maar geef ik mijn lichaam ook steeds een andere brandstof. Uiteraard zit er ook weleens een Italiaanse bol met filet American tussen of snaaien manlief en ik kaassnacks uit de airfryer als avondmaal, maar minimaal 80% van wat ik in mijn mond steek, is gezond en afwisselend.

5. Schudden met die billen

En met je armen, buik en benen. Ik had het je eigenlijk niet willen vertellen, maar om een summer body te bereiken, moet je wel een beetje bewegen. GOED NIEUWS! Dat betekent niet dat je 5 keer per week zwaar in de weer moet met kilo's staal, maar dat je met je billen van de bank af moet. Ga op de fiets naar werk, wandel naar de metro, doe na het eten een rondje extra door de wijk en laat een keer je auto staan. Peanuts als je het mij vraagt.

Je kan nu in ieder geval niet zeggen dat ik je niet op tijd gewaarschuwd hebt. Ga jij voor die summer body? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden