Beste Lekkere Trek-Monster, we moeten praten

Je verwacht het vast niet, maar fitgirls zijn net mensen. Ook voor hen komt er een moment dat ze snappen en op een doldriest moment naar een pak koekjes, een zak chips of een reep chocolade grijpen. Er zijn maar weinig mensen die zeggen: ‘pfoe, vandaag had ik zo'n rotbui. Ik verdien wat lekkers. Laat me een zak rauwe wortels open trekken.' Dat geldt voor mij, als parttime fitgirl, ook en daarom moeten het Lekkere Trek-Monster en ik eens een hartig woordje met elkaar wisselen. 

Beste Lekkere Trek-Monster,

Je weet dat ik mijn ‘oh, wat kan zij toch lekker eten' kant altijd heb gekoesterd. Ik hou van soesjes en gebakjes, van chipjes en toastjes en van chocolade en ijs. Maar dat kan niet altijd, Monster. De laatste tijd overschrijd je teveel grenzen. In plaats van me tegenhouden, moedig je me juist aan om langs de Mac te rijden. En je hield het niet alleen bij een MacFlurry. Nee, er moest ook een hamburger bij. Het is genoeg geweest en ik denk daarom ook dat het tijd wordt dat wij uit elkaar gaan.

Hamburgers gaan er altijd wel in, maar nu niet meer!

Tijdelijk, hoop ik. Ik ga er vanuit dat er weer een moment komt dat ik 1 soesje kan eten, in plaats van dat ik mijn hele mik volprop. Weet je nog met Koningsnacht, dat ik, zonder dat ik het doorhad, opeens 6 oranje exemplaren verder was? Genoten heb ik zeker, maar echt verstandig en verantwoord was het dan weer niet.

Dus vandaar mijn besluit om toch even afstand van je te nemen, Lekkere Trek-Monster. Ik wil graag dat je me met rust laat als ik ‘s avonds op de bank zit. Je weet zelf ook hoe verleidelijk je dan kan zijn. Zachtjes fluister je in mijn oor dat er nog chocolade in de kelder ligt, of hoe lekker een stukje kaas met mosterd zal smaken. Dat ik toch niet op vakantie ga naar een tropisch oord en dus niet iedere dag in bikini hoef. Je vertelt me dat ik al knap genoeg ben en dat ik best dat pak koekjes wel kan opentrekken.

Maar daar zit ik niet op te wachten. Ik zet je voorlopig buiten de deur en je gaat maar lekker iemand anders verleiden. Wie weet dat je die wel zover krijgt om een zak Bugles met kaasdip te kopen.

Vaarwel, Lekkere Trek-Monster. Wie weet tot over een tijdje, als we wel weer samen door 1 deur kunnen.

Liefs,

Gabriëlla

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden