Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: mijn prinses is 1 jaar geworden. 

Lief Erwtje,

Vandaag ben jij 1 jaar geworden en ik beken het maar direct: ik huil tijdens het schrijven van dit dagboek. Niet omdat ik het vervelend vind dat je jarig bent, maar omdat ik besef hoe ontiegelijk dankbaar ik ben dat jij bij ons bent. Je bent letterlijk het beste wat ons kon overkomen.

Toen ik zwanger van jou raakte, ging het even niet zo goed met papa en mama. We hadden iets verschrikkelijks meegemaakt en wisten niet zo goed hoe het verder moest. Niet hoe wij zelf verder moesten, niet hoe we verder moesten met elkaar en ook niet hoe we verder moesten met de wereld. Wat er is gebeurd en waarom jouw tweede naam Juliette is, vertellen we je als je wat groter bent.

Voorafgaand aan jouw ontdekking, besloten we op vakantie te gaan. Twee weken trokken we er met Toeter op uit, genoten we van elkaar en praatten we veel. De spanning viel een beetje van onze schouders af en we durfden het leven weer aan.

Toen we met z'n drietjes weer naar huis reden, begon er bij mij opeens een lampje te branden. 1 + 1 = 2 en terwijl we in Annie, de rode koets die jou zo charmant vervoert, zaten, bedacht ik me dat ik weleens zwanger zou kunnen zijn.

Met mijn kleine grote gup

8 maanden later lag jij in mijn armen. De hele zwangerschap ben ik bang geweest om je te verliezen, maar dat gebeurde niet. Op 11 mei 2017 werd er niet alleen een heel knap meisje geboren, maar ook een moeder. Op het moment dat ik kennis met jou maakte, besloot ik dat ik voor altijd voor je zal zorgen en dat ik er alles aan doe om jou tegen het kwaad te beschermen.

In 12 maanden tijd veranderde je van hulpeloos guppie in een dametje dat vrolijk rond stapt, zwaait, in d'r handjes klapt en de wereld aan het uitproberen is. Wanneer je je zin niet krijgt, begin je te brullen en daar stop je weer mee zodra je doorkrijgt dat het toch niet werkt. Je windt papa om je vinger, zorgt ervoor dat opa binnen een nanoseconde gesmolten is als hij je ziet en verovert zo'n beetje ieder hart dat je tegenkomt.

Ongelooflijk lieve, knappe en mooie Mae, van harte gefeliciteerd met je eerste verjaardag. Papa en ik houden met heel ons hart van jou. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden