Categorieën Eten is liefdehomepage

Eetdagboek: een suikervrije dag uit het leven van Gab!

Sinds ik suikervrij eet, krijg ik best veel berichtjes over wat ik dan allemaal naar binnenprop. Super leuk, want dat betekent dat jullie het toch behoorlijk interessant vinden. Uiteraard vind ik het heel tof om iedereen van advies te voorzien. Om je nog meer suikervrije (of gewoon gezonde) handvatten te geven, heb ik een eetdagboek bijgehouden: een suikervrije dag uit het leven van Gab! 

Vanaf het moment dat ik suikervrij at, heb ik besloten om alleen fabriekssuiker te mijden. Ik lees dus goed de etiketten en laat dingen met bijvoorbeeld suiker, dextrose, fructose of karamelsiroop op het etiket in de winkel liggen. Het is ook mogelijk om compleet suikervrij en zo koolhydraatarm mogelijk te eten, kijk maar naar Food from ClaudNine, maar die behoefte heb ik zelf niet.

Ontbijt

Het (fabrieks)suikervrije ontbijtje

Ik start de dag met 4 eetlepels havermout, 1 eetlepel rozijnen, een flinke scheut ongezoete amandelmelk en een eetlepel notenpasta. Stiekem vind ik pindakaas met stukjes noot het allerlekkerst, maar ja, suiker. Het is een calorierijk ontbijtje, maar dat geeft niet, dat compenseer ik later weer. Het vult stevig en ik vind het een ideale start van de dag.

Lunch

Als tussendoortje heb ik een plak bananenbrood gegeten. Deze bak ik bijna ieder weekend zodat ik naar iets gezonds kan grijpen als ik echt hele erge trek heb. Na een lange wandeling met Toeter en Mae (iedere dag minimaal een uur, maar vaak een stuk langer – de perfecte manier om op je dooie akkertje kcal te verbranden) eet ik een salade met geitenkaas, tonijn en een gekookt eitje. Het is al jaren ‘ik – hartje – koriander', dus ook daar gooi ik flink wat van door de sla.

Diner

Tussen de lunch en het diner eet ik vrijwel nooit iets, aangezien ik vaak pas rond 17.00 uur trek heb. Ik denk altijd dat ik het laatste uurtje ook wel kan overbruggen, met als resultaat dat ik met schreeuwende honger sta te koken. Vandaag tackel ik dit probleem door rond 16.00 uur een banaan te snacken.

Ik hou van spruitjes!

Het vegan feestje van ‘s ochtends zetten we ook tijdens het avondeten voort: spruitjes met tempeh, soja kookroom, paprika en champignons. Ik hou ervan, maar manlief zag zijn 3 gezworen aartsvijanden op het bord liggen: tempeh, spruitjes en champignons. Gelukkig kan hij al zijn geleden schade in het weekend rechttrekken, als hij aan de beurt is om te koken.

Drinken en de slaapsnack

Overdag drink ik standaard groene thee en op een goede dag, mik ik een bak op 6 naar binnen. ‘s Avonds kies ik voor spa rood met een citroentje. Ik drink nu sinds een maand geen cola light meer en alhoewel het me goed bevalt, mis ik het ook een beetje. Ik heb echter uitgerekend dat we, door geen cola te drinken, € 250,- per jaar besparen, dus tel uit je winst. Voordat ik naar bed ga, eet ik een handje ongezouten noten, bestaande uit hazelnoten, cashewnoten en amandelen.

Ik hoop dat ik je een beetje geïnspireerd heb en dat je nieuwe, gezonde ideeën hebt opgedaan. Snel komt er weer een online met allerlei andere gerechtjes! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden