Categorieën Baby spamhomepage

Er was eens… een supertemperamentvol meisje

Mae is af en toe een kleine Madame Jeanette: ontzettend pittig. Alhoewel ze met haar 7 kg en 68 cm echt nog niet veel voorstelt, denkt ze de hele wereld naar haar hand te kunnen zetten. Bij papa lukt dat soms aardig, maar bij mij kan ze het spreekwoordelijke lange haar krijgen. Als ik ergens niet tegen kan, dan is het wel tegen drama gedrag. Toch zitten wij, zij met haar temperamentvolle gedrag en ik met mijn te korte spanningsboog, elkaar soms aardig in de weg. 

Ik heb weleens eerder verteld dat Mae ontiegelijk hard kan huilen. Het is lastig uitleggen want jij denkt nu vast: ja, mijn kind huilt ook hard. Maar het geluid dat onze druif maakt, gaat serieus alle perken te buiten. Op het kinderdagverblijf durfen ze haar niet meer te laten huilen, aangezien de andere kinderen daar enorm van overstuur raken. Ze staat inmiddels bekend als de baby die nog meer herrie maakt dan de kinderen uit groep 8.

Een hard huilende mama

Kleine Mae

Gelukkig doet ze het niet vaak, misschien 1 of 2 keer in de maand. Dan krijgt ze het op haar heupen en wordt ze uit het niets ontzettend driftig. Vaak ligt het probleem bij het slapen; ze is onwijs moe, maar vertikt het om een tukkie te doen. Afgelopen week was het weer zover. Het begon gewoon met een normaal gejammer, maar dat ging al snel voorbij in een oorverdovend gekrijs. Het was dit keer zo erg dat mijn oren ervan dicht sloegen.

Ik heb haar uit haar bedje getild en heel hard huilend tegen d'r geroepen dat ik het ook allemaal niet wist en ook maar gewoon mijn best deed. Man, wat schaamde ik me na afloop. Waarom was ik niet gewoon iets rustiger gebleven en had ik meer geduld getoond. Als dit zo doorging, staan we als ze 4 is als 2 heethoofden tegenover elkaar.

Lotgenoten

Bij toeval stuitte ik op een artikel van, hoe ironisch, Club van Relaxte Moeders. Danielle Koudijs heeft 2 heethoofdjes in huis en kan zichzelf er ook wel 1 noemen. Haar geduld werd regelmatig op de proef gesteld en minsten de helft van de tijd verliest ze hem. In de reacties onder de blog spraken nog meer moeders zich uit over hoe lastig het soms kan zijn om je geduld te bewaren. Dat was voor mij een enorme opluchting. Ik ben dus niet de enige!

Heb jij ook een ‘gepassioneerd' exemplaar thuis? Dan ben ik super benieuwd hoe je daarmee omgaat. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden