Categorieën Baby spamhomepage

F*ck de moedermaffia! Waarom je in hun ogen toch altijd alles fout doet

Ik blijf het gek vinden dat de onderwereld nog steeds gedomineerd wordt door mannen. Het andere geslacht is namelijk veel harder. Je zou het op het eerste gezicht misschien niet zeggen, maar al tijdens mijn zwangerschap heb ik ontdekt dat moeders gemeen kunnen zijn, heel erg gemeen. Vooral online zijn ze meedogenloos. Maar f*ck de moedermaffia! Als het aan hen ligt, doe je het toch nooit goed. 

Vrouwen kunnen op een of andere manier maar niet aardig tegen elkaar zijn. In het bedrijfsleven gunnen we elkaar al niets, maar als het op kinderen aankomt, is een beetje liefdadigheid helemaal ver te zoeken. Nog voordat je goed en wel je kind op de wereld hebt gezet, vliegen de meningen je al om de oren.

Lieke op de brandstapel van de moedermaffia

Neem Lieke van Lexmond, die met haar oudste zoon in de draagdoek een rondje ging fietsen. ‘t Moppie had haar fiets nog niet van het slot gehaald toen Twitter al plat lag en Instagram volledig over de zeik was. Potverdorie, wat moest je een ontzettend slechte moeder zijn als je dit met je kind zou doen, zeg. Dat zo'n beetje alle experts zeiden dat het geen kwaad kon, interesseerde de moedermaffia niets. Branden moest Lieke!

Ook bij haar tweede kindje werd ze op de brandstapel gegooid, wederom omdat ze het op een foute manier zou dragen. Mocht er ooit een derde Lexmond komen, dan weten we in ieder geval zeker dat er geen foto van de kleine in een draagdoek komt.

Steekjes onder water

Op een of andere manier worden de normen en waarden snel vergeten wanneer mama's online hun mening geven. Ga voor je lol maar eens een middagje de Facebookpagina's van Me-to-We of Ouders van Nu afstruinen. Zelfs aan een kilo popcorn heb je dan nog niet genoeg. Aan het aanbrengen van enige nuance bij het geven van een mening wordt niet meer gedacht. Welke kant je ook opgaat, hoe je je kind op wilt voeden of wat je er ook van plan mee bent, je doet het altijd fout.

Ik merkte het vooral tijdens mijn struggles met het geven van borstvoeding en toen ik vertelde dat ik Mae zo suikervrij mogelijk op wilde voeden. In beide gevallen kreeg ik heel wat meningen te verwerken. Gelukkig uitte 99% van de mensen dat gewoon op een respectvolle manier, maar vooral via Instagram kon de moedermaffia het niet laten om toch een paar kleine steekjes onder water te geven.

Je kan het toch nooit goed doen

Weet je wat mij altijd helpt wanneer ik weer eens ongevraagd een mening voor mijn voeten gegooid krijg? Ik bedenk me altijd maar dat die gemene woorden voortkomen uit onzekerheid van de moeder. Voor mijn gevoel zijn de leden van de moedermaffia gewoon niet zeker over hun eigen prestaties wanneer zij een andere mama het compleet anders zien doen. Op die manier krijgen zij voor hun idee een spiegel voorgehouden waarin ze zien dat ze falen als moeder. Terwijl dat natuurlijk compleet onzin is.

Heb jij ook veel te maken (gehad) met de moedermaffia? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden