Categorieën Eten is liefdehomepage

Mijn 3 grootste dieet fiasco’s

Ik ben al eeuwen met mijn gewicht bezig. Voordat ik wist dat je een lager getal op de weegschaal ook gewoon kon bereiken door gezond te eten en veel te bewegen, lijnde ik alsof mijn leven er vanaf hing. Het ene na het andere dieet volgde ik met natuurlijk minimaal resultaat. Sonja Bakker heb ik aan me voorbij laten gaan omdat ik mijn moeder niet zo gek kreeg om dagelijks voor mij wat anders te koken, maar verder heb ik heel wat bijzonders geprobeerd. Deze 3 diëten heb ik gevolgd en liepen dus uit op een waanzinnig fiasco. 

1. Het Appel Dieet

Dit dieet is eigenlijk super simpel: je eet voor iedere maaltijd een appel. Ontbijt je met een bakje yoghurt? Prop dan eerst nog even een Jonagold naar binnen. Staat je lunch al op je te wachten? Vergeet niet de Elstar eerst te schillen! Het idee is dat je dan al vol zit en dus veel minder eet dan dat je normaal zou doen. Je valt af doordat je hier een calorietekort mee creëert.

Wat de dames en heren van het Appel Dieet echter niet vertellen, is dat die krengen nogal laxerend werken. Ik geloof dat ik het 1 dag heb volgehouden en toen zo vaak op de wc zat dat ik niet eens meer tijd had om te eten. Ik was wel afgevallen, maar ook ontzettend ongelukkig.

2. Modifast

Wanneer je hieraan doet, vervang je je maaltijden voor shakes. Dus in plaats van dat je geniet van een zalig warm havermoutje met een klodder pindakaas, giet je een mega chemisch chocolademengsel naar binnen. Het was op zich best lekker, maar het vult natuurlijk voor geen meter. Daarnaast word je er na een tijdje ook behoorlijk gek van om alle maaltijden maar te drinken in plaats van te eten.

Overigens dacht ik een tijdje dat ze ook een maaltijd hadden die je wel kon eten, namelijk hun repen. Ik sneed ze dan in stukjes zodat ik meer had (terwijl ik dit schrijf besef ik me opeens hoe sneu dat eruit gezien moet hebben) en er langer over kon doen. Na een week of 2 kwam ik erachter dat dit gewoon tussendoortjes waren in plaats van volwaardige maaltijden. Vandaar dat ik nog steeds zoveel honger had.

Afgevallen was ik wel, maar ik vond het een behoorlijke uitputtingsslag en absoluut geen aanrader.

3. Het Brood Dieet

Ik denk dat dit mijn allergrootste fiasco was. Wie verzint het dan ook om de hele dag alleen maar droog bruin brood te eten en slappe thee te drinken!? Want dat was dus waar het Brood Dieet uit bestond. De ene dag eet je alleen maar brood en de volgende dag gewoon wat je normaal gesproken ook eet. Dit dieet is effectief omdat je in een week de helft minder kcal binnenkrijgt dan normaal.

Ook van dit dieet werd ik ziek trouwens, net als van het Appel Dieet. In de nacht na mijn eerste brooddag gaf ik ontzettend veel over en besloot ik dat dat een teken was. Weg met die onzin.

Doe mij toch maar gewoon lekker gezond eten, veel wandelen, hoop gewichten sjouwen en af en toe genieten van wat lekkers. Dat past toch iets beter bij me. Wat is het stomste dieet dat jij hebt gevolgd? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden