Categorieën Ontbijt

Knapperige granola met honing

Eerst wilde ik deze granola knapperig zonder suiker noemen, maar ik wist bijna zeker dat er dan een of meer lezers op m'n stoep zouden staan. Honing bevat immers ook tandjes veel suiker! Geen woord aan gelogen, maar het allerrotste soort, namelijk fabriekssuiker, dat vind je er niet in. Knapperige granola zonder fabriekssuiker vond ik niet lekker bekken, dus het werd dezelfde naam, maar dan met honing. Jij blij, ik blij omdat jij blij bent en iedereen blij omdat dit een stampend lekker recept is die jouw ochtend een stuk leuker maakt. 

Ingrediënten

Klein beetje yoghurt erop en je hebt een heerlijk ontbijtje.

  • 200 gram havervlokken
  • 150 gram ongezouten noten
  • 3 eetlepels vloeibare honing (die van de Aldi is erg lekker!)
  • 75 gram rozijnen
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 snuf zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havervlokken, noten, kaneel, olijfolie en het zout in een kom en hussel alles goed door elkaar.
  3. Check, check, dubbelcheck dat het goed gemengd is? Verdeel dan de honing en roer alles nog eens stevig door. Het is niet erg dat er ‘balletjes' ontstaan want deze zorgen voor een heerlijke crunch.
  4. Doe het mengsel in een met bakpapier voorziene, platte ovenschaal (ik gebruik altijd mijn brownie bakblik) en schuif hem voor 30 minuten de oven in.
  5. Vergeet niet halverwege goed te husselen en 5 minuten voor het einde de rozijnen erbij te doen.

In een luchtdichte pot kan je deze super lekkere granola met honing makkelijk een week bewaren. Geniet ervan! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden