Categorieën homepageZuchtjes wind

8 tips om je relatie ook na de komst van je baby een beetje leuk te houden

Ik kan met volle overtuiging zeggen dat mijn huwelijk sinds de komst van Mae alleen maar beter is geworden. Oké, nu hadden wij natuurlijk ook niet echt een waanzinnige start, maar in de maanden erna krabbelden we op en hadden we het echt heel leuk samen. Sinds dat we de trotse ouders van onze gup zijn, is het echter alleen maar fijner geworden. Jep, ook ondanks de wallen die tot onze knieën hangen. Deze 8 tips zorgen er namelijk voor dat wij het ook na de komst van onze baby een beetje leuk kunnen houden. 

  1. Geef elkaar niet de schuld. – Oh man, wat heb je een hoop te mopperen als de kleine er eenmaal is. De man doet te weinig in het huis, de vrouw zeikt te veel als hij wel wat doet en vindt dat ze het beter kan. Zonder baby heb je dit soort discussies ook, maar nu is er nog meer te doen en valt het nog meer op. We kwamen er gelukkig snel achter dat dit soort ergernissen niet bevorderlijk zijn voor de sfeer in huis en we hebben ze dan ook maar meteen geskipt.
  2. Reageer je vermoeidheid niet op elkaar af. – Tenzij man/vrouwlief je de halve nacht heeft wakker gehouden door flink te snurken, kan je je partner er niet de schuld van geven dat jouw wallen groter zijn dan de Afsluitdijk. Jep, je bent moe, maar dat is diegene die naast je ligt ook. Wees lief, oké!?
  3. En als je dat dan toch doet, zeg sorry. – We hebben al zo vaak ‘sorry dat ik vanochtend een beetje kribbig was' naar elkaar geappt dat ik de berichtjes niet eens meer kan tellen. Maar het helpt wel. Iedereen is over de zeik als je ‘s nachts vaker naast je bed staat dan dat je erin ligt, maar je huwelijk wordt er niet sterker van als je dat snauwend aan elkaar mededeelt.

    Wat wil je ook met zo'n knappe vent. <3

  4. Wees intiem met elkaar. – Ik ga me niet roomser voordoen dan de Paus, want iedereen weet dat Mae niet door de ooievaar is gebracht. Mocht je de illusie wel hebben, dan bied ik je bij deze mijn excuses aan (pap, mam, sorry). Het is logisch dat je ‘plezierige' leven na de geboorte even op een laag pitje komt te staan en neem ook vooral de tijd om dit weer op te pakken. Niemand wilt aan een stevig potje rollenbollen denken als de hechtingen er nog in zitten en je bij iedere beweging je bekkeninstabiliteit voelt opspelen. Maar het is wel handig voor de romantiek als ‘het' er ooit weer van komt. Hij is namelijk niet alleen de vader van je kind, maar ook je lover.
  5. Ga op date. – 1 keer per maand sleep ik mijn man mee de stad in en gaan we op date. Ten eerste vind ik dat fijn voor mijn REVIEWS hier op gabriellavanrosmalen.nl en ten tweede zorgt dat ook voor een beetje liefde in de tent.
  6. Kleed je leuk aan en verzorg jezelf. – Dit is wederom zo'n tip die niet geldt als het kraamverband nog tussen je benen zit. Je moet op z'n minst een beetje normaal kunnen douchen voordat je interesse hebt in je skinny jeans en een kek blouseje. Maar mocht je jezelf weer een beetje vrouw voelen, dan kan het echt geen kwaad je op te tutten. Doe je haar leuk (het kan ook heel leuk staan als het in een knot zit trouwens), kwak een hoopje mascara op je wimpers en trim die borstels boven je ogen. Overigens werkt dit ook zo voor mannen, he! Jouw vrouw ziet je liever in wat anders dan die eeuwige joggingbroek.
  7. Blijf met elkaar praten. – Over de baby natuurlijk, maar ook over hoe je je voelt. Op de derde dag na mijn bevalling heb ik huilend tegen Wim geroepen dat ik emotioneel meer steun van hem nodig had. Achteraf gezien werd deze kreet stevig beïnvloed door een berg hormonen (hallo kraamtranen), maar het werkte wel. Sindsdien bespreken we het gewoon direct als ons iets dwarszit. Manlief geeft aan als die het te druk vindt (Jeezz Gab, gaan we nou alweer het hele weekend weg!?) en ik kan gewoon zeggen dat ik wat vaker de hort op wil (Ja jeetje Wim, straks neem ik de vorm van de bank nog aan).
  8. Hou tijd voor jezelf. – Eerlijk is eerlijk, ik zou een stuk minder gezellig zijn als ik niet kon sporten. Daarom ga ik 3 keer per week een avondje naar de sportschool. Wim gaat 2 keer een avond hardlopen en daarna kruipen we gezellig bij elkaar op de bank. Of zie puntje 4.

Hoe hou jij het leuk met z'n tweetjes? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden