Categorieën Eten is liefde

Mega-vega-experiment dag 5: afscheid nemen bestaat niet

Op maandag 28 september start mijn mega-vega-experiment! Ik eet dan 5 dagen lang vegetarisch. Geen zelfgemaakte kipsalade, geen wrappizza’s met coburgerham en chilli con niets, want gehakt zit er niet meer in. Afzien wordt het!

Ik heb de spirit te pakken! Sinds mijn inschrijving voor de kwart marathon (op het moment van schrijven 1 dag geleden) wil ik alleen maar rennen. Ik ontken niet dat dit wellicht voorkomt uit een vorm van alles omvattende paniek. Fuck. 10 km is gewoon echt best wel ver. Als je dat vorig jaar tegen me had gezegd, had ik je uitgelachen.

Om de angst enigszins te beteugelen, heb ik vanochtend een rondje van 5 km gemaakt. Gelukkig ging dit hartstikke goed en heb ik het vertrouwen weer een beetje terug gekregen.

Vogelzaadpudding

Na het hardlopen was het tijd voor mijn chiazaadpudding. Deze zaadjes waren hartstikke hip, totdat bleek dat het ook gewoon in vogelvoer zit. Nu is het iets minder sexy, maar het barst nog steeds van de goede dingen. Denk hierbij aan bakken vezels, veel vitamines en een berg eiwitten. Om de koolhydraten weer een beetje aan te vullen, propte ik ook een banaan naar binnen.

Chiazaadpudding: ik ging er heel mooi van zingen!

Kleine restjes, grote restjes

De lunch, en zoals heel de week de eerste grote, vegetarische uitdaging van de dag, bestond vandaag uit restjes. Maar het waren toevallig wel enorm lekkere restjes, namelijk de bietensalade van gisteravond. De combinatie van geitenkaas en bieten is zo lekker dat volgende week het recept op Gezond met Gab verschijnt!

Had ik er moeite mee dat er geen vlees of vis in zat? Not at all. Hij smaakte namelijk zo ook prima.

Als een kind zo gelukkig

Mensen die bewaren dat je niet lekker meer eet als je op je voeding let, zitten er helemaal naast. Ik heb namelijk vandaag pannenkoeken gegeten en ze waren heerlijk. En super gezond. En mega vegetarisch. In plaats van gewone meel heb ik boekweitmeel gebruikt, de koemelk is vervangen voor sojamelk en de boter om in te bakken moest plaats maken voor kokosolie.

Normaal gesproken ben ik niet vies van een plakje bacon op een pannenkoek, maar dit was dus niet aan de orde. Geen probleem, met geitenkaas en cranberry's zijn ze net zo lekker!

The end is near

En met die enorme eetfestijn kwam er een einde aan mijn vegetarische week. Alhoewel de start moeilijk was, had ik na woensdag de slag te pakken. Ik werd steeds creatiever in het opvullen van het gat dat het vlees en de vis achterlieten. Het is om eerlijk te zijn namelijk best een gemis als je opeens al je dierlijke ingrediënten uit je maaltijden schrapt.

Ik heb besloten om voorlopig door het leven te gaan als flexitariër. Ik wil eerst goed uitzoeken welke voedingsstoffen ik mis als ik vlees en vis schrap en hoe ik deze aan moet vullen.

Is mijn experiment geslaagd? Jazeker! Ik vind het heel fijn om te weten dat ik niet meer afhankelijk ben van iets dierlijks om mijn gerechten lekker te laten smaken. Dat vind ik een hele verrijking!

Ik wil iedereen die de moeite heeft genomen om mijn blogs te lezen en van commentaar te voorzien heel erg bedanken. Ik vond het geweldig om mijn bevindingen met jullie te kunnen delen! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden