Categorieën Eten is liefde

Hoe zit het met… eten op vakantie?

Ik ben sinds het begin van mijn ‘fit journey' twee keer op vakantie geweest. Een keer naar Dublin, maar daar waren we maar twee dagen dus toen had ik niet eens de tijd om aan te komen. En een keer een week naar een prachtig all in resort in Turkije. Eenmaal thuis was ik de (on)gelukkige eigenaresse van drie kilo extra lichaamsgewicht

Nu de zomer er weer aan zit te komen en iedereen zijn of haar vakantie boekt, hoor ik vaak dat mensen het moeilijk vinden om op hun gewicht te letten. Nou, ik kan je vertellen dat ik er daar ook een van ben. In het dagelijks leven kan ik heel goed de keuze maken voor gezond leven met af en toe iets lekkers, maar op vakantie verlies ik werkelijk iedere vorm van fatsoen uit het oog. Ik zal het je sterker vertellen: toen ik een paar jaar geleden in Mexico op vakantie was en ze daar patat met mayo tijdens het ontbijt serveerden, at ik dat gewoon elke dag.

Dus… aan jou hebben we niets op vakantie

Is dit ook binnenkort jouw uitzicht?

Nou, dat is niet helemaal waar. Inmiddels ben ik ook weer wat ouder en wijzer (al zeg ik het zelf) en heb tijdens (en door) het afvallen en sporten flink wat bijgeleerd. Zo ben ik erachter gekomen dat jezelf verplichtingen opleggen die je niet waar kan maken, enorm frustrerend werkt. Frustraties zijn ruk en die wil je dan ook absoluut niet hebben op vakantie.

Daar heb je een punt

Dank u, daar doe ik het immers voor.

Zonder gekheid, kijk goed naar wat je zelf wilt en natuurlijk naar wat voor soort vakantie je hebt. Als je veel in beweging bent (zoals surfen of fanatiek hiken), dan is de kans groot dat je weinig last hebt van extra vakantiekilo's. Meteen een goede tip als je deze ongenode gasten sowieso niet mee naar huis wil nemen: doe mee aan werkelijk iedere activiteit die je tegenkomt! Ga ‘s ochtends een rondje hardlopen, wandel naar de bezienswaardigheid in plaats van met het openbaar vervoer of trek iedere avond 20 baantjes in het zwembad. Enorm veel verbrande calorietjes gegarandeerd.

Ga je voor een all inclusive vakantie waar het wandelen van je strandbed naar het restaurant je enige beweging is, dan kan je ervan uitgaan dat je aankomt. Hou hier dan ook rekening mee en wordt er niet verdrietig over! Door die ene week snaaien en graaien verpest je echt de rest van je leven niet. Ja, je moet iets harder aan de bak als je eenmaal weer thuis bent, maar je hebt wel lekker gegeten en genoten.

Ontbijten als een koning

Als je je daar niet helemaal fijn bij voelt, dan kan je ook nog kiezen voor een middenweg. Ontbijt bijvoorbeeld als een koning en bouw het gedurende de rest van de dag steeds meer af. Ik raad je aan om aan het begin van de dag het meeste te eten, omdat je dan nog de hele dag hebt om deze energie te verbranden.

Maar weet je wat het allerbelangrijkste is op vakantie? Dat je geniet en ontspant! Doe waar jij je op dat moment goed bij voelt en heb daar (ook later als je weer thuis bent) geen spijt van.

Heel veel plezier als je op vakantie gaat!

Heb jij de perfecte aanpak voor je voeding op vakantie? Laat het me weten in de comments, op Facebook of via Instagram

Foto:

Photo credit: Dominican-Republic – Island of Saona – dream caribbean beaches via photopin (license)

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden